REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulietis ir Pakruojo rajono gyventojai bus teisiami už nelegaliai iš Latvijos atsivežtą pistoletą.

Šiaulietis ir Pakruojo rajono gyventojai bus teisiami už nelegaliai iš Latvijos atsivežtą pistoletą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau už įvairius nusikaltimus teisti 34 metų šiaulietis M.Š. ir Pakruojo rajono gyventojas 32 metų J.G. kaltinami kontrabanda ir neteisėtu disponavimu šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis.

REKLAMA

Atliekant ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad abu jau praėjusių metų vasarą nelegaliai iš Latvijos įsivežė pistoletą, pranešė prokuratūra.

Tyrimą atlikę Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos 4-ojo skyriaus pareigūnai surinko duomenų, kad J.G., nuvežęs draugą iki Rygos, padėjo jam nupirkti dujinį pistoletą „Zoraki-Mod.914“.

Kaltinamasis M.Š. neturėjo asmens dokumento ir negalėjo savo vardu įsigyti ginklo, todėl pasinaudojo iki Rygos pavėžėjusio draugo asmens tapatybės kortele.

REKLAMA
REKLAMA

Pačiam negalint pateikti asmens dokumento, kuris buvo paimtas iš vyro dėl pareikštų įtarimų kitoje byloje, vyras nesunkiai įsigijo ginklą.

Beveik po poros mėnesių, kratos metu, nelegaliai laikomas ginklas buvo rastas M.Š. namuose. Taip pat buto balkone rasti 10 vienetų pramoninės gamybos 9 mm kalibro šovinių.

Pateikus užklausą Latvijos teisėsaugos institucijoms gauta duomenų, kad J.G. vardu per mėnesį Latvijoje iš viso buvo nupirkti šeši dujiniai ginklai.

Kaltinamieji prisipažįsta pažeidę įstatymus, tačiau tikina nežinoję, kad draudžiama per valstybės sieną iš Latvijos į Lietuvą gabenti dujinį ginklą.

Kaltinamiesiems gresianti maksimali bausmė – laisvės atėmimas iki 10 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų