REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei naktimis sapnuojate saulėtą pajūrį, o jūsų darbo kompiuterio ekranas puošiasi gėlių peizažais.. Jei nekantriai dirsčiojate tai į saulę, tai į termometrą ir ilgitės atostogaujančio miesto atmosferos, tai turime deserto receptą kaip tik Jums.

Jei naktimis sapnuojate saulėtą pajūrį, o jūsų darbo kompiuterio ekranas puošiasi gėlių peizažais.. Jei nekantriai dirsčiojate tai į saulę, tai į termometrą ir ilgitės atostogaujančio miesto atmosferos, tai turime deserto receptą kaip tik Jums.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tam, kad mėnuo iki spalvingiausio metų laiko neprailgtų, prekybos tinklo kepyklų vadovė Nijolia Juchnevič siūlo greitai paruošiamą saldžių uogų malonumą:

REKLAMA

Jums reikės: lavašo duonos, maskarponės sūrio, rudojo cukraus. plaktos grietinėlės, aviečių, šilauogių,cukraus pudros.

„Patraukliam desertui, visų pirma, paruoškite valgomus puodelius, kurie atstos tradicinį vaflį. Naudodami nedidelę stiklinę, įsprauskite kvadratais supjaustytą lavašo duoną į kietas keksiukų formas. Skardą su lavašo „puodeliais“ dėkite į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę ir kepkite apie devynias minutes, kol lavašas parusvės ir taps traškus“ – receptu dalinasi desertų žinovė.

REKLAMA
REKLAMA

N. Juchnevič deserto pagrindui paruošti pataria plaktuvu sumaišyti keturis didelius šaukštus maskarponės sūrio su penkiais valgomaisiais šaukštais rudojo cukraus. Vientisą purų plakinį papildyti atvėsintu 1,5 puodelio plaktos grietinėlės ir stikline trintų aviečių. Ingredientus gerai sumaišyti, kol kremas įgaus tolygią spalvą.

„Užpildykite iškeptus puodelius paruoštu saldėsiu. Desertą gausiai papuoškite sveikomis avietėmis ir šilauogėmis, o paviršių dar pabarstykite cukraus pudra. Nepamirškite, mėgaudamiesi šiuo uogų desertu, galvoti apie su kiekvienu kąsniu vis labiau artėjančią vasarą“ – receptą užbaigia kepyklų vadovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų