• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienio vakarą Lietuvos ledo ritulio rinktinė paskelbė galutinį sąrašą žaidėjų, kurie vasario 11-14 dienomis atstovaus Lietuvai Budapešte (Vengrija) vyksiančiame atrankos į 2018 metų žiemos olimpines žaidynes Pietų Korėjoje turnyre.

REKLAMA
REKLAMA

Su rinktine atsisveikino jau savaitę sirguliuojantys Elektrėnų „Energijos“ žaidėjai Deividas Kazlauskas ir Edvinas Boroška. Lietuvoje liko ir vartininkas Donatas Žukovas.

REKLAMA

„Aikštės žaidėjai sirguliavo, tad teko atsisveikinti su vyrais. Vartininkas Donatas Žukovas turi nedidelę bėdą su koja, tad jam naudingiau būtų likti Lietuvoje ir ruoštis rimtoms kovoms Baltarusijos čempionate su „Energija“. Komanda nusiteikusi gerai, turime jaunų, neapšaudytų žaidėjų, tad Vengrijoje sieksime kelių tikslų – pasirodyti kuo geriau ir ruoštis pasaulio čempionatui Kroatijoje, kur vyks IB diviziono kovos“, - portalui hockey.lt sakė rinktinės vyriausiasis treneris Berndas Haake.

REKLAMA
REKLAMA

Po paskutinės pasiruošimo treniruotės komanda pasveikino trenerio asistento poste debiutuojantį rinktinės rekordininką, 18 pasaulio čempionatų žaidusį Šarūną Kuliešių ir puolėją Aimą Fiščevą su gimtadieniais. Rinktinėje bus du debiutantai – tai aštuoniolikamečiai Ilja Četvertakas iš Jelgavos „Zemgalės“ (Latvija) klubo ir Emilijus Krakauskas iš Bylio EHC „Biel“ U-20 komandos (Šveicarija). Šie žaidėjai kartu su pavasarį vyrų rinktinėje debiutavusiais gynėjais devyniolikamečiais Domantu Čypu ir Jauniumi Jasinevičiumi bus jauniausi rinktinėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos rinktinė olimpiniame atrankos turnyre Budapešte kovos su Vengrijos, Lenkijos ir Estijos komandomis. Rato sistema vyksiančių varžybų nugalėtojas pateks į trečią, lemiamą atrankos etapą, kuriame kartu su Latvijos, Vokietijos ir Austrijos komandomis kovos dėl vieno kelialapio į olimpines žaidynes.

H grupėje Lietuvos olimpinė rinktinė vasario 11 dieną (20.30 val. Lietuvos laiku) susitiks su Vengrijos rinktine, vasario 12 dieną (15.30 val.) – su Lenkijos komanda ir vasario 14 dieną (15.30 val.) – su Estija.

Lietuvos olimpinės rinktinės kandidatų sąrašas:

Vartininkai –

Mantas Armalis („Djurgarden“, Švedija); Donatas Žukovas (Elektrėnų „Energija“);

gynėjai –

Jaunius Jasinevičius („Harnosand“, Švedija); Mindaugas Kieras („Hockey Punks“); Justinas Vėželis („Energija); Artūras Katulis („Juodupė“); Domantas Čypas („Wichita Falls““, JAV); Rolandas Aliukonis („Energija“);

REKLAMA

puolėjai –

Danielius Nomanovas („Zemgale“, Latvija); Ilja Četvertak („Zemgale“, Latvija); Emilijus Krakauskas („EHC Biel“, Šveicarija) Aimas Fiščevas („Energija“); Povilas Verenis („Energija“); Ugnius Čižas („Energija“); Edgar Rybakov („Lida“, Baltarusija); Arnoldas Bosas („Sheffield St“, D. Britanija); Paulius Gintautas („IK Comet“, Norvegija); Daniel Bogdziul („Hasle“, Norvegija); Donatas Kumeliauskas („ECC Preussen“, Vokietija); Mauras Baltrukonis („Energija“); Dovydas Kulevičius („Energija“); Vytautas Jagelavičius („Energija“).

Oficialūs asmenys –

Treneris – Bernd Haake; Trenerio asistentai – George Kingston ir Šarūnas Kuliešius; Techninis darbuotojas – Aurelijus Kriščiūnas Aurelijus; Kineziterapeutas – Piotr Dubrovskij; Komandos vadovas – Vaidas Budrauskas; Atstovas spaudai – Vaclovas Gedvilas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų