• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Premjeras Algirdas Butkevičius tenkins sveikatos apsaugos ministrės Rimantės Šalaševičiūtės atsistatydinimo pareiškimą.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Šiandien ministrė įteikė atsistatydinimo prašymą ir artimiausiu metu aš jį žadu patenkinti“, - spaudos konferencijoje Vyriausybėje antradienį sakė A.Butkevičius.

REKLAMA

Kaip priežastį, dėl kurios ministrė partijos vadovybės buvo paraginta atsistatydinti, jis įvardijo jos pačios viešą prisipažinimą apie medikams praeityje duotą kyšį.

„Manau, kad toks poelgis ministrei yra nedovanotinas“, - įvardijo premjeras.

Jis sakė, kad kol kas nenuspręsta, kas R.Šalaševičiūtę pakeis ministro poste, tačiau patikino, kad tai nebus jo patarėjas Antanas Vinkus. A.Vinkų tarp galimų kandidatų buvo įvardijęs Lietuvos socialdemokratų partijos rinkimų štabo vadovas, Seimo vicepirmininkas Algirdas Sysas. Žiniasklaidoje taip pat minėtos anksčiau švietimo ir mokslo ministru dirbusio Dainiaus Pavalkio, Seimo nario Juro Poželos kandidatūros.

REKLAMA
REKLAMA

„Galiu pasakyti, kad mano patarėjas tikrai nebus ministru, nes jisai tikrai ir pats nenorėtų sveikatos apsaugos ministro užimti pareigų. Apie kitus minimus jūsų žmones tikrai nebuvo dar svarstoma ir tikrai kai bus sprendimas jūs pirmieji ir sužinosite“, - teigė A.Butkevičius.

R.Šalaševičiūtė traukiasi po partiečių socialdemokratų ir prezidentės Dalios Grybauskaitės kritikos, kai pripažino anksčiau davusi kyšį medikams, o Specialiųjų tyrimų tarnyba apklausė ją tiriant galimą korupciją Šiaulių ligoninėje.

Ministrus premjero teikimu skiria ir atleidžia prezidentė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų