REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Interneto komentatorius parašė, kad jos mažylis - bjaurybė! Ji jam parašė laišką (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

Tikriausiai kiekvienas iš mūsų ne vieną kartą interneto platybėse yra sutikęs žmonių, kurių pagrindinė misija yra įžeisti ir įskaudinti.

15

Tikriausiai kiekvienas iš mūsų ne vieną kartą interneto platybėse yra sutikęs žmonių, kurių pagrindinė misija yra įžeisti ir įskaudinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šio straipsnio herojė - Megan Mennes - taip pat buvo užpulta interneto „trolio“, kai socialiniame tinkle „Instagram“ paviešino savo sūnaus Quinno nuotrauką. Vienas iš jos sekėjų, pasivadinęs „JusesCrustHD“ komentare tiesiog parašė: „Juk jis tikras pabaisa“.

REKLAMA

Vaiko mama netrukus atsakė į šį komentaru laišku:

„Brangusis, „JusesCrustHD“,

Kadangi talpinau savo sūnaus nuotraukas internete, žinojau, kad ši diena ateis. Esu mačiusi daug neigiamo požiūrio internete Dauno sindromu sergančių žmonių pusėn. Pirmoji banga mus pasiekė, kai buvo apiplėšta Hjustono ligoninė, kuri padėdavo šia liga sergantiems žmonėms. Tada buvo pagrobta specialios įrangos už 10 tūkst. JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA

Tada internete pamačiau komentarus: „Ar dabar šie žmonės bus laikomi kaip bulvės?“, „Juk ir taip yra nenormalu leisti pinigus idiotams“.

Tokie komentarai tikrai skaudina. Tačiau nekreipiau į juos ėdesio, kadangi suvokiau, kad jie yra parašyti tam, kad būtų kurstoma neapykanta. Tokie komentarai nėra verti mano laiko. Tačiau jau savaitę atakuojate mano sūnų. Aš esu pikta, todėl noriu duoti jums kelis patarimus.

Nedarau skubotų išvadų apie jus, tačiau tikiu, kad jūs labai mažai žinote apie tėvus, kurie rūpinasi savo sergančiais vaikais. Tarkime, ar žinote situaciją, kai jūsų vaikui yra šalta, o jis negali normaliai kvėpuoti dėl nuolatinio kosulio?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš savaitę Quinn sirgo, tačiau penktadienį jam pasidarė geriau. Nuėjome pasivaikščioti į sodą. Man akmuo nuo pečių nukrito – jis beveik pasveiko. Todėl padariau nuotrauką, kurioje jis šypsosi.

Kadangi mano sūnus serga Dauno sindromu, nusprendžiau paskatinti kitas mamas, kurios augina panašius vaikus. Galų gale, yra manolu matyti, kad vaikai yra laimingi. Todėl nuotrauką patalpinau su hashtag‘u #downsyndrome.

Dažnai peržiūriu nuotraukas, kurios yra pažymėtos šia žyma, nes man yra džiugu matyti laimingus vaikų ir jų tėvų veidus. Jeigu manote, kad mano kūdikis yra tikrai negražus, pažiūrėkite, kiek pasaulyje yra vaikų sergančių šia liga. Jūs neturite teisės juoktis iš šių vaikų.

REKLAMA

Žinoma, galite pasakyti, kad papokštavote... Kiekvienas turi teisę į savo nuomonę. Bet kaip pasiaiškinsite, kodėl stebite ir žiūrinėjate Dauno sindromu sergančių vaikų nuotraukas? Ar daugiau neturite, ką veikti?

Norite mane supykdyti savo replika? Prisipažinsiu, nėra smagu, kai kažkas nori pakenkti tavo vaikui. Tačiau manau, kad įžeidžianti jūsų pastaba tik parodo, kad turite daugiau problemų negu tie, kuriems ši pastaba buvo išsakyta.

Žinau, kad esate tikrai ne paskutinis, kuris atakuos mano sūnų... Tačiau žinau viena dalyką – mano sūnus užaugs doru žmogumi ir gebės gerbti kitus žmones. Netgi tokius, kaip jūs.

Pagarbiai. Besididžiuojanti Mama“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų