REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
Paulius Jonikas (nuotr. Laura Noríí)

Sekmadienį projektą „X Faktorius“ palikęs Paulius Jonikas vėliau užkulisiuose atrodė šiek tiek sutrikęs, tačiau ašaros dėl iškritimo tikrai nebraukė. Sakė, kad nelaiko jokių blogų emocijų, ir dėl to, kad iškrito, tikrai nesinervina. Patikino, jog jau dainuodamas manė, kad būtent tą vakarą gali tekti palikti šou.

24

Sekmadienį projektą „X Faktorius“ palikęs Paulius Jonikas vėliau užkulisiuose atrodė šiek tiek sutrikęs, tačiau ašaros dėl iškritimo tikrai nebraukė. Sakė, kad nelaiko jokių blogų emocijų, ir dėl to, kad iškrito, tikrai nesinervina. Patikino, jog jau dainuodamas manė, kad būtent tą vakarą gali tekti palikti šou.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Galbūt dėl to po pasirodymo vaišintas šokoladu Paulius nusijuokė sakydamas – „Būtų gerai žinoti, kad tikrai pereisi į kitą etapą ir ramiai sau tepti stygas šokoladu“. Kaip žinia, šis saldus reikalas – vokalistų priešas, jautrų instrumentą padengiantis nepageidaujamu sluoksniu.

REKLAMA

Visgi sekmadienio vakarą prieš sužinant, kad nebeteks galimybės toliau tęsti kovos šių metų „X Faktoriuje“, kalbintas Paulius nešykštėjo nei energijos, nei troškimo eiti pirmyn.

- Vasarą viename festivalyje mačiau tave koncertuojant su grupe „Wild Reason“. Esate užkietėję rokeriai. Kaip grupės bičiuliai reagavo į tavo sumanymą varžytis televizijos projekte?

- Iš tiesų, mūsų muzika yra kur kas sunkesnė, nei ta, su kuria pasirodau „X Faktoriuje“. Tačiau mes esame plačių pažiūrų rokeriai ir mano grupė supranta, kad kuo toliau nueisiu šiame projekte, tuo geriau ne tik jiems, bet ir visoms kitoms Lietuvos roko grupėms. Kad ir aš dainuoju čia pakankamai popsišką roką, žmonės girdi. Ir tai yra svarbiausia. Nes roko muzika Lietuvoje nėra populiari vien dėl to, kad nėra paklausos. Jeigu mes daugiau vaidensimės kažkur radijuje, televizijoje – žmonės išgirs ir supras, kodėl mes mylim būtent šį muzikos stilių.

- Nesvarbu – rokas, metalas, hip hopas, dažniausiai visų muzikos stilių atstovai taip ir lieka underground‘e, jeigu neišmėgina savęs televizijoje. Ir išties, norint išgarsėti reikia atiduoti duoklę žmonėms – bent dalį asmenybės. Nebijai to?

- Ne, nebijau. Muzika jau seniai nėra vien natos, žodžiai ir melodija. Dabar į šią sąvoką įeina daug daugiau: stilius, gyvenimo būdas, pasaulėžiūra. Juk tiek pankai, tiek, pavyzdžiui, gotai, klauso tam tikros muzikos ir tai daro įtaką jų pačių gyvensenai, įvaizdžiui. Muzika tikrai nėra tik tai, ko klausai per radiją.

- Kokią savo paties rokeriško gyvenimo būdo detalę galėtum išskirti?

- Aš kaip tik nesu tas stereotipinis rokeris, kurį pastoviai supa būrys žmonių. Aš esu labai uždara asmenybė. Kruopščiai atsirenku žmones, kurie galėtų būti šalia manęs. Būtent roko muzika man yra miela ir mane veža dėl to, kad joje tu gali išlieti savo demonus, ugnis. Kiekvienas iš mūsų yra jautrus, tik vieni išsiverkia, kiti išsilieja sporto klube, o aš turiu savo muziką, kuri yra energinga, ugninga ir čia aš išlieju jausmus.

- Niekada neverki? Gal negavęs progos uždainuoti vis dėl to nubrauki ašarą?

- Jeigu nebūna „X Faktoriaus“ repeticijų arba koncertų, tuomet kartais pasijunta tos neigiamos emocijos, depresija, dar kažkas. Tačiau paskui vis tiek išsivaduoji išsidainuodamas, išsirėkdamas ir vėl viskas gerai.

- Bus liūdna, jei baigsis kelias „X Faktoriuje“?

- Čia labai daug streso. Ir tikrai tai nėra ta vieta, kur tu išsilieji. Čia yra ta vieta, kur tu atstovi, parodai save. Čia taip pat nėra vieta silpnų nervų žmonėms ir aš stengiuos toks nebūti. 

Esu laimingas, nes žinau, kad judu tikslingai. Prisipažinsiu, apie pergalę čia niekada nesvajojau, nebuvo jokios minties. Man svarbiausia parodyti save, kad žmonės pamatytų, išgirstų. Tiek mūsų, tiek kitoms Lietuvos roko grupėms nuo to tik geriau.

- Užkulisiuose tarp dalyvių konkurencijos nesijaučia. Tačiau vis tiek turi kažkokių favoritų „X Faktoriuje“, tiesa?

- Esu atėjęs iš kitų televizijos projektų, kur tos konkurencijos tikrai nėra. Konkuruojama tik dėl reitingų – ar tave nušaus žiūrovai, ar ne. Kalbant apie favoritus, yra du variantai, pirmas – kas aš norėčiau, kad nugalėtų, antras – kas nugalės. Bet aš nenoriu atskleisti (juokiasi).

- Kaip manai, ar prisišnekėti viešai pradedant karjerą naudinga – reikia kalbėti daug ir apie viską – ar, atvirkščiai, jau dabar reikia atsirinkti interviu formas, klausimus?

- Aš manau, kad šnekėti visada reikia. „X Faktoriaus“ reporterė visada pyksta dėl mano politiškai korektiškų atsakymų, sako – „Tu nuobodus, pasakyk kažką naujo“. O iš tiesų labai sunku persilaužti ir atskleisti kažką asmeniškesnio. Žinoma, tenka pakliūti į tokias kvailas situacijas, kuomet iš tiesų atsakinėju tik politiškai korektiškais atsakymais, nieko gero nepasakau, o paskui, grįžtu namo ir galvoju – „O, velnias, galėjau ir apie tą, ir apie tą papasakoti“. Nes, iš tiesų, sunku yra atsiverti šiaip iš niekur. Reikia sulaukti tų klausimų, kuriuose galėtum pasireikšti, todėl, manau, geriausias interviu yra ilgas interviu.

- Tai kodėl dabar atsistojai – nori eiti žiūrėti bičiulių pasirodymų? Beje, ar vėliau namuose „TV3 Play“ peržiūri savuosius?

- Žiūriu. Ir žiūriu su garsu. Labai priimu kritiką, pats esu savikritiškas. Projekto pradžioje visi labai girdavo, išskyrus Marijoną. Jis pergyvendavo, sakydavo – „Ai, tu gal užkimsi“ ir t.t. Man visuomet buvo didžiulis noras parodyti jam, kad galiu, kad padarysiu. Praėjusį kartą, kuomet uždainavau „Po dangum“, Prūsaitis mane sukritikavo, kad darausi nuobodus. Pamaniau – „Velnias, galvojau kad mano koziris yra ganėtinai skirtingi pasirodymai, o jis man sako, kad aš pradedu atsibosti“.

Dėl to šį sekmadienį nusprendžiau paruošti ramesnį pasirodymą. O, sužinojus, kad kolega Domas gavo roko gabalą, man norėjosi plėšytis. Žinojau, kad man reikia paruošti kažką ramiau, kad galėčiau parodyti savo įvairiapusiškumą. Parodęs tai, pastebėjau, kad didžiajai daliai tuomet tai pasirodė nuobodu, nebuvo ugnies ir panašiai. Nieko tokio, jaučiuosi kaip akmenį nusimetęs, nes šiandien patikau Prūsaičiui. O ugnies aš turiu.

Paradoksalu tai, kad man labiausiai patiko priešpaskutinis mano pasirodymas su daina „Po dangum“, nors, kažkodėl, didžioji dauguma atsiliepė gana prastai. O man buvo gera todėl, kad aš išėjau iš savo komforto zonos. Ir, nors buvo tų klaidų, ir aš tikrai nesilyginu su Monika Linkyte, man atrodė, kad mūsų versija buvo labai jausminga. Per tą savaitę, kol mokiausi šį gabalą, aš tiesiog įsiklausiau į tekstą...

Visada ruošdamas dainą aš įsiklausau į jos žodžius, skaitau straipsnius internete, kad kuo labiau įsigilinčiau, ką autorius turėjo omenyje. Nes aš noriu suprasti. Grupėje pats kuriu tekstus ir man labai patinka ši mintis, kad kiekviena daina turi kažką reikšti. Tik žinodamas, ką ji reiškia, gali išjausti ją.

- Tikriausiai, kuomet pats esi kūrėjas, gana nelengva perdainuoti kitų autorių dainas?

- Iš tiesų nelengva. Kiti atlikėjai galbūt yra įpratę atlikti kitų dainininkų kūrinius, o aš esu įpratęs kurti. Žinai, būna tokios knygutės vaikams, kur reikia sujungti taškus – aš to nemoku. Bet aš moku piešti.

- Su grupe turite labai daug dainų, kaip suprantu, esi visų jų autorius. Kur semiesi įkvėpimo?

- Tam reikia nuotaikos. Skirtingi autoriai ir kuria skirtingai. Kuriu muziką apie savo gyvenimą, turiu tam tikrą viziją mūsų grupei ir dėl to tie jausmai mano kūryboje atsispindi tam tikroje perspektyvoje. Kaip jau sakiau – esu jautrus žmogus, o savo jausmus išreiškiu kūryboje. Todėl mano dainos yra ir apie skausmą, ir apie meilę, ir apie seksą, kažkokią euforiją ir panašiai.

- Jeigu tau pasiūlytų nuostabų kontraktą, kurio sąlygose būtų paprašyta tapti solistu, atsisakyti grupės. Pasirašytum?

- Aš manau, kad pasaulis nėra tik juodas ir baltas. Visuomet galima surasti kompromisą, todėl gal aš ir sutikčiau su juo. Tačiau savo grupės aš negalėčiau atsisakyti, nes mano kaip atlikėjo paskirtis – atlikti, o grupėje aš išreiškiu savo kūrybą, esu kūrėjas.

- Dalyvavimas „X Faktoriuje“, galbūt, pakylėjo ne tik tavo kaip artisto, bet ir jūsų grupės populiarumą?

- Tiesą sakant, dalyvavimo „X Faktoriuje“ laikotarpiu aš net nesileidžiu į kalbas apie koncertus, nes draudžia kontraktas. Tačiau su grupe šiuo metu jau ruošiame naują programą. Koncertinę veiklą pradėsime maždaug gegužės gale.

- Planuose – albumas?

- Mes darome įrašus, o mano specialybė man leidžia kurti ir video klipus. Taigi, bus įrašų, bus video klipų, o kad nepamirštumėm tos roko dvasios, gal bus ir koks turas. Tuo tarpu apie albumą dar negalvojome.

- Tu iš tiesų rimtai žiūri į šį projektą. Manai, kad tai ir yra varikliukas? Svarbu – neatleisti vadžių?

- Aš dabar gyvenu be pinigų, nes esu atšaukęs visus darbus... Pirmadienį, antradienį ieškau naujos dainos, trečiadienį ateinu repetuoti, ketvirtadienį aš kalu, kalu, kalu, intensyviai dirbu su muzika, o šeštadienį mes jau čia vėl repetuojame, ruošiamės ir t.t.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų