REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nėra paslaptis, kad dalis žmonių šventes sutinka ne namuose. Vieni važiuoja į užsienį pas ten įsikūrusius šeimos narius ir giminaičius, kitiems tenka keliauti darbo reikalais, tačiau didžioji dalis žmonių renkasi poilsines ir pramogines keliones, kurių „bumas“ artėjant didžiausioms metų šventėms vis auga.

Nėra paslaptis, kad dalis žmonių šventes sutinka ne namuose. Vieni važiuoja į užsienį pas ten įsikūrusius šeimos narius ir giminaičius, kitiems tenka keliauti darbo reikalais, tačiau didžioji dalis žmonių renkasi poilsines ir pramogines keliones, kurių „bumas“ artėjant didžiausioms metų šventėms vis auga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Keleivių srautai proporcingai auga

„Paskaičiavome, kad šiais metais, lyginant su pernai, keliautojų aptarnavome 20 proc. daugiau. Turkija išliko numeris vienas tarp atostogaujančių lietuvių. Vasaros įkarštyje ten skrisdavo po lėktuvą, o kartais ir po kelis kiekvieną dieną. Tikėtina, taip bus ir ateinančiais metais“, — teigia „TopTravel.lt“ vadovas Tadas Rimkus.

REKLAMA

Tarptautinio Vilniaus oro uosto komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovė Indrė Baltrušaitienė tv3.lt pasakojo, kad atvykstančiųjų srautas gruodžio mėnesį pastebimai didėja, o labiausiai lankomų miestų trejetuke stabilias pozicijas išlaiko Londonas, Frankfurtas ir Maskva.

Lietuviai noriai renkasi keliones autobusu, šaltuoju sezonu augo parduodamų bilietų skaičius. Kelionių agentūros „Makalius.lt” įkūrėjas Rimvydas Širvinskas pasakojo, kad žmonės šventines keliones pradeda planuotis gerokai iš anksto. „Pirmuosius pasiūlymus naujiems metams mūsų agentūra paskelbė prieš pusmetį ir jau po kelių dienų buvo užpildyti du autobusai, todėl norintys tiksliai susiplanuoti savo šventę, turėtų susirūpinti iš anksto” – pataria R. Širvinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Žiemą turistai renkasi egzotiškas šalis

Įvykiai Egipte ir nutraukti skrydžiai į Šarm el Šeicho kurortą sumažino turistų skaičių šioje šalyje, nors netoli esanti Hurgada vis dar išlieka pakankamai populiari kryptis. „Makalius.lt” atstovas R. Širvinskas, pats neseniai grįžęs iš Egipto, tv3.lt pasakojo, kad norintys ramiai praleisti žiemos atostogas, turėtų rinktis Hurgados kurortą, „Šiuo metu ten mažai žmonių, nereikia laukti eilėse restoranuose ar baruose, vietiniai gyventojai, dirbantys aptarnavimo srityje yra pasiilgę turistų, todėl klientų aptarnavimo lygis yra išaugęs, taip pat gerokai padidinta apsauga”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„West Express“ produktų ir marketingo skyriaus vadovės Ninos Koltun teigimu, dėl pastarųjų įvykių kelionių verslui šie metai yra kitokie ir tai labai jaučiasi turistų pasirinkimuose. „Viena iš populiariausių krypčių žiemą pagal kainos ir kokybės santykį buvo Egiptas, tačiau dabar tokio ryškaus atitikmens neturime“ – teigia ji. Kelionių agentūros atstovė papildė, kad Egiptui pasitraukus iš lankomiausių šalių sąrašo viršūnės, į jį pateko kitos šalys – Izraelis (Eilatus kurortas), Jungtiniai Arabų Emyratai (Dubajus) ir Kanarų salos.

REKLAMA

R. Širvinskas pasakoja, kad šventiniu periodu žmonės taip pat mielai renkasi Tenerifę, į kurią teisioginiai skrydžiai vykdomi du kartus į savaitę, iš Varšuvos skrenda į Gran Kanariją, Fuerteventūrą, Lansarotę, Kubą, Meksiką. Pastaruoju metu sparčiai populiarėja kelionės į Dubajų. „Į Naujametinį lėktuvą vien mūsų keliautojų jau yra virš 60, o tai yra net vienas trečdalis visų keleivių” – atskleidė „Makalius.lt” įkūrėjas.

Naujųjų metų kelionei pasiryžę išleisti daugiau

Nors kelionės šiais metais nebrango, tačiau patys lietuviai yra pasirengę už atostogas mokėti daugiau. Skaičiuojama, kad vienam asmeniui kelionė šiais metais vidutiniškai atsiėjo 650 eurų, o keliaujančių buvo beveik 15 proc. daugiau nei pernai.

REKLAMA

Šventiniu periodu žmonės yra linkę išlaidauti labiau ir Naujųjų metų kelionėms skiria daugiau savo pajamų „Manau, kad tai yra natūralu. Žmonės per šventes visuomet nori sau leisti šiek tiek daugiau, todėl mūsų agentūroje geresnės ir brangesnės kelionės yra perkamos į visas kryptis” – atskleidė „West Express” produktų ir marketingo skyriaus vadovė Nina Koltun.

Didelio populiarumo susilaukia ir slidinėjimo kryptys – Austrija, Italija, Slovakija, tačiau ten dažniausiai vykstama iki Kalėdų arba po Naujųjų metų. Kadangi beveik visas pasaulis šventinio laikotarpiu metu nori keliauti tomis pačiomis dienomis, tenka rinkis iš daugybės pasiūlymų, atitinkančių norimą kainą ir ieškomą kokybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų