REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Du trečdaliai apklaustų didžiųjų miestų gyventojų mano, kad pagrindinė tragiškų gaisrų, taip pat ir tų, kurie apkartino šių metų Velykas bei Nepriklausomybės šventės paminėjimą, priežastis yra lietuvių apsileidimas.

REKLAMA
REKLAMA

Tai rodo savaitraščio "Veidas" užsakymu skambučių centro "Fonitel" balandžio 13 - 16 dienomis atlikta penkių didžiųjų Lietuvos miestų gyventojų apklausa, kurioje dalyvavo 500 respondentų.

REKLAMA

33 proc. mano, kad nelaimes lemia girtuokliavimas ir narkotikų vartojimas. Beveik 15 proc. apklaustųjų mėgina pateisinti apsileidėlius, pabrėždami, jog žmonės nesusitvarko suskilusių kaminų, nepakeičia senos elektros instaliacijos dėl to, kad vargingai gyvena, neturi pinigų. Beveik septyni nuošimčiai gaisrus sieja su per menka priešgaisrinių tarnybų kontrole.

65 proc. didžiųjų miestų gyventojų įsitikinę, kad ilgieji šventiniai savaitgaliai yra viena priežasčių, dėl kurių daugėja nelaimių keliuose bei tragiškų gaisrų. Kad kasmet ilginamas šventinių dienų sąrašas niekaip nesusijęs su didėjančiu tragiškų nelaimių skaičiumi, mano mažiau nei trečdalis apklaustųjų.

REKLAMA
REKLAMA

Šventiniais savaitgaliais ypač padidėjusį vairuotojų agresyvumą keliuose ir avaringumą apklausos dalyviai siejo su žema lietuvių kultūra ( beveik 25 proc.), kelių eismo taisyklių nesilaikymu (daugiau nei 22 proc.), svaigalais (beveik 20 proc.). 4 proc. apklaustųjų mano, kad pagrindinė avarijų priežastis - seni automobiliai arba prasti keliai, beveik 30 proc. apklausos dalyvių neišskiria nė vienos šių priežasčių ir teigia, kad agresiją keliuose lemia visas kompleksas priežasčių.

Daugiau kaip 40 proc. apklaustųjų įsitikinę, kad agresijos keliuose ir buityje sumažės, kai lietuviai ims turtėti ir daugiau pinigų skirs savišvietai, kultūrai. Panašiai tiek pat (37,5 proc.) mano, kad derėtų patiems labiau saugotis. Tuo metu 20 proc. įsitikinę, kad nelaimes keliuose, buityje sustabdyti gali tik griežtos ir neišvengiamos finansinės ir laisvės atėmimo bausmės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų