REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po 35-ojo „SMScredit.lt A lygos“ turo gali paaiškėti visa 2015 metų čempionato prizininkų rikiuotė. Tam, kad tai būtų įgyvendinta, reikia Marijampolės „Sūduvos“ pergalės namuose prieš Vilniaus „Žalgirį“. Kituose turo susitikimuose Kauno „Spyris“ sieks pirmą kartą atimti taškų iš „Trakų“, o „Šiauliai“ – nesėkmingai susiklosčiusį sezoną pabaigti džiugia gaida.

Po 35-ojo „SMScredit.lt A lygos“ turo gali paaiškėti visa 2015 metų čempionato prizininkų rikiuotė. Tam, kad tai būtų įgyvendinta, reikia Marijampolės „Sūduvos“ pergalės namuose prieš Vilniaus „Žalgirį“. Kituose turo susitikimuose Kauno „Spyris“ sieks pirmą kartą atimti taškų iš „Trakų“, o „Šiauliai“ – nesėkmingai susiklosčiusį sezoną pabaigti džiugia gaida.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Čempionate daugiau nerungtyniaus Kauno „Stumbras“, kuriam bus įrašytos dvi techninės pergalės prieš „Klaipėdos granitą“ bei Pakruojo „Kruoją“. Kai kurie Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės pusfinalį pasiekusio klubo atstovai jau spėjo apšilti kojas šalies salės futbolo pirmenybėse.

REKLAMA

Kauno „Spyris“ – Trakų „Trakai“. Lapkričio 21 dieną 14 val. Kaunas, NFA stadionas. Ankstesnės rungtynės: 0:2, 0:3, 0:5

Tai – dvikova, kuri nė vienai komandai įtakos turnyro lentelės pozicijai neturės. Labiau motyvuoti turėtų būti kauniečiai, žaisiantys paskutinį mačą savo sirgalių akivaizdoje ir dar neatėmę nė vieno taško iš „Trakų“.

„Spyris“ sužaidė labai gerą pirmą kėlinį Marijampolėje, tačiau po to tiek sėkmės, tiek kai kurių žaidėjų meistriškumo stoka neleido Laimio Bičkausko kariaunai pateikti staigmenos „Arvi“ arenoje. Akistata su „Sūduva“ pareikalavo nuostolių: dėl surinktų geltonų kortelių komandai negalės padėti gynėjai – Paulius Daukša bei Marius Miškinis. Paskutinį sykį namuose šį sezoną žaisiantis „Spyris“ tikrai bus motyvuotas – kauniečiai iš „riterių“ ne tik neatėmė taškų, bet ir nepelnė nė vieno įvarčio.

REKLAMA
REKLAMA

„Kiekviena pergalė – tai istorija, o istoriją kuriame mes patys“, – taip prieš likusias dvejas čempionato rungtynes kalbėjo Edvardas Gaurilovas. Galbūt „Trakai“ daugiau resursų skirs susitikimui su „Žalgiriu“, tačiau mažiau sezono metu žaidę futbolininkai, kurių dvikovoje su „Spyriu“ turėtų pasirodyti, sieks įrodyti savo profesionalumą treneriui Valdui Urbonui. Nepaisant to, kad kauniečiai bus motyvuoti, mačo favoritais išlieka „riteriai“.

Utenos „Utenis“ – Šiaulių „Šiauliai“. Lapkričio 22 dieną 12 val. Visaginas, sporto centro stadionas. Ankstesnės rungtynės: 2:0, 1:0, 2:0

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šiauliai“ paskutiniai neliks: techninė pergalė prieš „Klaipėdos granitą“ leis Saulės miesto atstovams pagal pelnytus taškus susilyginti su „Kruoja“ ir, geresnių tarpusavio mačų rezultatų dėka, ją aplenkti.

„Utenis“ žino, ko reikia norint likti turnyro lentelėje šeštam – dviejų pergalių. Prarasti taškai su „Šiauliais“ arba „Spyriu“ suteiktų progą „Stumbrui“ šoktelti viena vieta į viršų. Kol kas uteniškiai akistatose su turnyro autsaideriais taškų nebarstė ir įvarčių nepraleido, o dar viena pergalė tarpusavio mačuose leistų „Uteniui“ pirmą kartą sezone pasiekti trijų laimėjimų seriją.

REKLAMA

Atmetus techninę pergalę prieš „Kruoją“, „Šiauliai“ nelaimėjo net dešimtyje susitikimų iš eilės. Po pralaimėjimo „Trakams“ treneris Deivis Kančelskis minėjo, kad šiai akistatai šiauliečiai mobilizuosis ir, sulaukę traumas išsigydžiusių žaidėjų, sieks atostogų išeiti geros nuotaikos. Nepelnytas nė vienas įvartis, trys nesėkmės tarpusavio mačuose, paskutinė dvikova sezone motyvuos tragiškai čempionate pasirodžius „Šiaulius“ išlieti visus turimos energijos resursus.

Marijampolės „Sūduva“ – Vilniaus „Žalgiris“. Lapkričio 22 dieną 18 val. Marijampolė, „Arvi“ arena. Ankstesnės rungtynės: 0:2, 1:2, 0:3

REKLAMA

Jeigu nusikeltume į 2012-uosius – metus, kai „Sūduva“ paskutinį kartą lipo ant apdovanojimų pakylos, galėtume nubrėžti panašią paralelę. Tada 35-ajame ture marijampoliečiai užsitikrino trečią vietą, būtent namuose sužaidę lygiosiomis su „Kruoja“, tad po trejų metų bronzinis scenarijus gali pasikartoti.

„Sūduva“ mače su „Spyriu“ negalėjo verstis keliais futbolininkais: Dariumi Isoda, Valentinu Baranovskiu, Karoliu Chveduku bei Arminu Vaskela. Be jų žaidusiai vienuolikei reikėjo kėlinio, kad įsivažiuotų – „Žalgiris“ vidurio gynėjų ir centro saugų klaidomis tikrai naudosis produktyviau. Pirmuose šio sezono tarpusavio mačuose marijampoliečiai nesugebėjo atimti taškų iš čempionų. Abejos rungtynės Vilniuje baigėsi užtikrintais pralaimėjimais, o akistata Suvalkijos sostinėje – skaudžia nesėkme susitikimo pabaigoje.

Žalgiriečiai pertraukėlę išnaudojo produktyviai ir jos metu sužaidė dvejas draugiškas rungtynes – tiek dvikova su Gdansko „Lechia“, tiek akistata su Minsko „Minsk“ pasibaigė lygiosiomis. „Žalgirio“ rezultatyviausiam žaidėjui Linui Pilibaičiui buvo atlikta operacija, tad daugiau futbolininko šį sezoną aikštėje nepamatysime. Savo ruožtu Vilniaus klubo marškinėlius po ilgos pertraukos apsivilko Edvinas Baniulis, įvarčiu pasižymėjęs akistatoje su baltarusiais. Mantas Kuklys prieš likusius mačus teigė, kad žalgiriečiai neturi minčių barstyti taškų, siekdami įrodyti, kas yra čempionai. „Sūduvos“ nesėkmės atveju, Klaipėdos „Atlantas“ trins rankomis, o visa intriga persikels į paskutinį čempionato turą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų