REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos apygardos teismas pirmadienį pradėjo nagrinėti klaipėdietės studentės Justinos Šikšniūtės nužudymo bylą.

Klaipėdos apygardos teismas pirmadienį pradėjo nagrinėti klaipėdietės studentės Justinos Šikšniūtės nužudymo bylą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl seksualinio prievartavimo, išžaginimo ir merginos nužudymo esant bejėgiškoje būklėje, slepiant seksualinio pobūdžio nusikaltimus prieš teismą stojo šilutiškis Valdas Jankauskas. Jis anksčiau jau buvo teistas už vagystes ir plėšimą.

REKLAMA

„Jis savo kaltę dėl nužudymo ir išžaginimo pripažįsta“, - BNS sakė teismo atstovas spaudai Kęstutis Butvydas. Kitame teismo posėdyje, kuris vyks rugsėjo 11 dieną, bus apklausiami liudytojai.

Trijų teisėjų kolegija bylą nagrinėja už uždarų durų. Į posėdį atvyko kaltinamasis, jo gynėjas, taip pat nukentėjusiųjų advokatas. Nužudytosios tėvai pateikė prašymą nedalyvauti bylos nagrinėjime. Teismas prašymą patenkino.

REKLAMA
REKLAMA

Mergina pernai lapkritį dingo iš Šilutės rajono Saugų kaimo išvykusi į uostamiestį. Vėliau Šilutės rajone, Macikų kaime, policijos pareigūnai aptiko dingusios kūną.

Bylą tyrusio prokuroro Aurelijaus Stanislovaičio teigimu, tiriant bylą gauta duomenų, kad įtariamasis į nusikaltimo vietą, kur auką išžagino – prie nebaigto statyti namo prie Priekulės gyvenvietės – buvo nuvykęs anksčiau.

„Yra duomenų, kad jis nusikaltimo vietą žvalgė prieš susitikdamas su nukentėjusiąja“, – yra sakęs prokuroras.

Pasak A.Stanislovaičio, iš pradžių įtariamasis pripažino savo kaltę, tačiau paskutinėse dviejose apklausose jis duoti parodymus atsisakė, todėl išsiaiškinti, ar jis toje vietoje buvo planuodamas būsimą nusikaltimą, ar dėl kitų priežasčių, neįmanoma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Manoma, kad auka ir įtariamasis dėl pavežėjimo susitarė per socialinį tinklą „Facebook“. Už įtariamajam inkriminuotus nusikaltimus galima griežčiausia bausmė yra laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Atlikus stacionarinį tyrimą psichiatrai nusprendė, kad nei nusikaltimo metu, nei po jos padarymo, vyro psichika nebuvo sutrikusi tiek, kad negalėtų suvokti savo veiksmų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų