REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Olimpinei čempionei Rūtai Meilutytei – naujos pareigos

Posėdis prasidėjo informacija apie dalyvavimą Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) seminare Varšuvoje, renginyje „Europos sporto vakaras“ Briuselyje ir Europos olimpinių komitetų (EOC) Vykdomojo komiteto posėdyje, EOC neeilinėje Generalinėje asamblėjos sesijoje ir Olimpinio solidarumo seminarą Antalijoje. Įspūdžiais iš šių renginių pasidalijo juose dalyvavusi LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Posėdis prasidėjo informacija apie dalyvavimą Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) seminare Varšuvoje, renginyje „Europos sporto vakaras“ Briuselyje ir Europos olimpinių komitetų (EOC) Vykdomojo komiteto posėdyje, EOC neeilinėje Generalinėje asamblėjos sesijoje ir Olimpinio solidarumo seminarą Antalijoje. Įspūdžiais iš šių renginių pasidalijo juose dalyvavusi LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seminarui Varšuvoje vadovavo įžymioji lenkų lengvaatletė, IOC narė Irena Szewinska. Moterų lyderystės sporte projekto tęstinumas aptartas su IOC darbuotojais.

REKLAMA

„Europos sporto vakaras“ Briuselyje buvo daugiau neformalus bendravimas, daug kalbėta apie tai, kad nėra lengva aprengti projektus, kadangi daug biurokratinių niuansų.

Per EOC neeilinę Generalinę asamblėjos sesiją vienas pagrindinių klausimų buvo, kur vyks antrosios Europos žaidynės. Jas surengti pretendavo ir Rusija, tačiau visus nurungė Olandija.

Seminare kalbėta ir apie Rio de Žaneiro olimpines žaidynes bei I Europos žaidynes Baku, kur su išsamia informacija buvo supažindinti misijų vadovai. Asamblėjos metu taip pat buvo apdovanoti geriausiai pirmųjų Europos žaidynių šimtadienį paminėję olimpiniai komitetai. Pirmosios vietos apdovanojimas skirtas Portugalijos olimpiniam komitetui, o antrosios – LTOK.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl Lietuvos sportininkų rengimo ir dalyvavimo XXIII žiemos olimpinėse žaidynėse programos „Pjongčangas 2018“ projekto kalbėjo LTOK viceprezidentas Algis Vasiliauskas. Buvo surengta 12 pasitarimų. Akcentuota, kad didžioj dalis lėšų bus skirta tiems sportininkams, kurie vyksta ne tik dalyvauti varžybose, bet ir jose kovoti dėl kuo aukštesnių vietų.

„Nustatydami kriterijus, atsispyrėme nuo 50-iosios vietos. Kriterijus parengėme taip, kad nuvykus į olimpines žiemos žaidynes, nebūtų gėda. Su žiema nėra taip blogai: atskirose sporto šakos po du sportininkus patenka į pagrindinį sąrašą, o kiti – į pamainos“, - kalbėjo A. Vasiliauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Posėdyje dalyvavęs KKSD generalinio direktoriaus pavaduotojas Vytautas Vainys akcentavo, kad kriterijai sugriežtinti, o viena naujovių - į pamainos sąrašus pateks sportininkai iki 24 m. amžiaus. Lietuvos olimpinio sporto centro direktoriaus pavaduotojas Egidijus Balčiūnas pristatė žiemos sporto šakų atletų rezultatus bei aptarė pasirengimo planų įgyvendinimą.

Daug diskusijų sukėlė žiemos olimpinės rinktinės kandidatų ir olimpinio rezervo sportininkų, besirengiančių 2018 m. žiemos olimpinėms žaidynėms, sąrašų bei jų atrankos kriterijų 2015-2016 m. sezono patvirtinimo.

REKLAMA

Kriterijai buvo patvirtinti, tačiau su sąlyga, jog prie jų dar bus sugrįžta ir speciali sudaryta komisija svarstys sportininko įtraukimą į olimpinės rinktinės kandidatų sąrašą, jei jo rezultatai neatitiks patvirtintų kriterijų.

LTOK Olimpinio sporto direkcijos referentė Vida Vencienė informavo apie Lietuvos sportininkų, dalyvausiančių II olimpinėse jaunimo žaidynėse 2016 m. Lilehameryje, pasirengimą. Ten rungtyniaus 14-18 metų sportininkai. Jau trys mūsų jaunieji biatlonininkai įvykdė normatyvus, o iš viso, pasak V. Vencienės, tikimasi, kad Lietuvos sportininkai pelnys 6-7 kelialapiai. 2016-ųjų žaidynių naujovė – individuali ledo ritulio rungtis. Lietuvai žaidynių organizatoriai suteikė svarbią privilegiją – Lilehameryje turėsime jaunąjį ambasadorių. LTOK šioms atsakingoms pareigoms pateikė kalnų slidininko Aivaro Tumo kandidatūrą.

REKLAMA

LTOK Olimpinio sporto direkcijos direktoriaus pavaduotojas Einius Petkus pristatė Lietuvos rinktinę, dalyvausiančią I Europos žaidynėse Baku. Varžybų programoje – 20 sporto šakų, o Lietuvos sportininkai dalyvaus 15-oje. Rinktinėje - 72 sportininkai ir 30 trenerių.

E. Petkus kalbėjo ir apie liepos 26 – rugpjūčio 1 d. Tbilisyje vyksiantį 13-ąjį Europos jaunimo olimpinį festivalį. Varžybose jėgas bandys apie 2600 sportininkų, atstovausiančių 50 šalių.

Vyks 9 sporto šakų varžybos, sportininkai gyvens sporto kaimelyje, parengta 3800 lovų. Iškilmingas festivalio atidarymas vyks 25 tūkst. žiūrovių talpinančiame Tbilisio pagrindiniame stadione.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Tbilisyje Lietuvai atstovaus 45 sportininkai, tačiau nėra nė vienos mūsų žaidimų komandos. Mūsų rintinėje daugiausiai bus lengvaatlečių (12), plaukikų (11), dziudo (8) ir dviratininkų (6) .

Lietuvos olimpinio fondo direktorius Vitalijus Vasiliauskas papasakojo, kaip vyksta pasirengimas Olimpinei dienai, kuri birželio 7 d. vyks Kaune. Tai bus didžiausia iki šiol LTOK organizuota Olimpinė diena, pirmą kartą pritrauksianti apie 3000 dalyvių. Vienu metu vyks net septyni renginiai. „Labai aktyviai renginyje dalyvauja federacijos, šiemet jų aktyvumas didesnis net 4 kartus. Vyks Lietuvos olimpinio mokinių festivalio finalai, dalyvaus apie 1200 vaikų. Šventę dalinai finansuoja Kauno savivaldybė“, - kalbėjo V. Vasiliauskas.

REKLAMA

LTOK Vykdomasis komitetas patvirtino mandatų komisijos nutarimą olimpinę čempionę Rūtą Meilutytę skirti LTOK Generalinės Asamblėjos nare.

Taip pat nutarta asociaciją „Lietuvos ledo ritulys“ pripažinti kaip vienintelę sporto organizaciją, koordinuojančią ledo ritulio sporto šaką Lietuvoje.

Marytė Marcinkevičiūtė, sportas.info

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų