REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Išsiveržė Čilės ugnikalnis (Nuotr. Scanpix)

Justė Petkevičiūtė, Žinios.lt

6

Justė Petkevičiūtė, Žinios.lt

REKLAMA

Čilėje nerimsta Kalbuko ugnikalnis. Jis išsiveržė net trečią kartą per pastarąsias aštuonias dienas. Iš pavojingos teritorijos teko evakuoti apie pustrečio tūkstančio žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Štai taip Čilės dangų pamažu uždengia milžiniškas dulkių debesis. Taip rūstauja 54-erius metus ramiai snaudęs Kalbuko ugnikalnis. Be to, tai pirmas šio galiūno išsiveržimas pastaruoju metu. Per aštuonias dienas ugnikalnis dūmais spjaudėsi tris kartus. Tiesa, šis išsiveržimas buvo gerokai silpnesnis nei pirmieji du.

REKLAMA

„Dulkių debesis į dangų aukščiau keturių kilometrų nekils. O štai pirmojo ugnikalnio dulkės pasiekė net septyniolikos kilometrų aukštį. Manome, kad dauguma pelenų nusės pietinėje ugnikalnio pusėje“, - sako Čilės vidaus reikalų ministerijos atstovas Mahmudas Aleuy.

Praėjusią savaitę Kalbuko ugnikalnis į padangę išspjovė maždaug 200-us milijonų tonų pelenų. Aplinkinės gyvenvietės buvo nuklotos storų pelenų sluoksniu, o čia vos grįžę vietos gyventojai vėl turėjo evakuotis dėl šio išsiveržimo. Vietos pareigūnai baiminasi, kad dėl čia prognozuojamo lietaus ir sniego gali susidaryti milžiniškos purvo nuošliaužos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų