REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujas lietuviškas mobilusis žaidimas „Nebūk briedis“ padės vaikams suprasti, kokie pavojai jų tyko kelyje ir kokie svarbūs šiuo požiūriu yra atšvaitai. Pasak žaidimo kūrėjų, jau gegužės mėnesį kiekvienas turinti išmanųjį telefoną ar plančetę galės nemokamai parsisiųsti žaidimą „Briedis bebaimis“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak žaidimo kūrėjų, dažnas vaikas labai abejingai vertina saugumo gatvėje ir kelyje reikšmę, mat konkrečiai nežino, kokie pavojai jų tyko. Dažnai policijos pareigūnų ir tėvų gąsdinimai jaunam pėsčiajam atrodo hiperbolizuoti ir nedaro jokio įspūdžio.

REKLAMA

Socialinio saugaus eismo projekto „Nebūk briedis“ komanda skelbia tokią problemą nusprendsu spręsti pasitelkdama šiuolaikines technologijas bei patikrintą mokymosi žaidžiant principą. Žaidėjai, valdydami žaidimo herojų Briedį Bebaimį, turi rinkti atšvaitus bei išvengti atvažiuojančių automobilių. Briedžiui kelyje suradus atšvaitą, atvažiuojantys automobiliai sulėtėja, mat vairuotojas pamato gyvūną žymiai anksčiau. Taip žaidimas atvaizduoja realų gyvenimą ir atšvaitų naudą.

REKLAMA
REKLAMA

Vairuotojas, važiuojantis su įjungtomis artimosiomis šviesomis 70 km/h greičiu, žmogų be atšvaitų pamatys likus vos 50 metrų ir jam liks tik 2 sekundės stabdymui. Su atšvaitais eismo dalyvis būtų pastebimas gerokai anksčiau, likus net 150 metrų arba 7 sekundėms anksčiau. Tad jeigu žmogus dėvi atšvaitą, vairuotojui lieka žymiai daugiau laiko sureaguoti ir imtis atsargumo priemonių, kad išvengtų eismo nelaimės.

Projekto „Nebūk briedis“ komanda tiki, jog žaisdami tokį mokomąjį žaidimą vaikai žymiai geriau ir greičiau perpras informaciją apie saugumo ir atšvaitų svarbą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų