REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ir kas galėjo pagalvoti, jog atlieka – senas, nebenaudojamas telefonas, atvers duris į Kauno „Žalgirio“ rungtynes? Žalgiriečiai drauge su Elektronikos platintojų asociacija (EPA), siekdami ugdyti krepšinio mėgėjų socialinę atsakomybę, rengia jau antrąją akciją, kurios metu nenaudojamas mobilusis telefonas bus iškeičiamas į rungtynių bilietą.

REKLAMA
REKLAMA

Balandžio pradžioje vykusios akcijos dėka Kauno „Žalgiris“ - Belgrado „Crvena Zvezda“ rungtynes nemokamai stebėjo beveik 300 krepšinio mėgėjų, kurie vos per vieną dieną surinko daugiau nei 500 nenaudojamų mobiliųjų telefonų.

REKLAMA

Didžiulę telefonų krūvą rūbinėje apžiūrėjo ir „Žalgirio“ krepšininkai. Lietuvos čempionai prisiminė savo kadaise turėtus telefonų modelius ir džiaugėsi komandos gerbėjų sąmoningumu.

Akcijos sėkmė paskatino organizatorius ir toliau burti ekologiškai atsakingus krepšinio mylėtojus ir jiems suteikti antrą šansą pamatyti krepšinio dievaičius. EPA kartu su „Žalgiriu“ kviečia du senus, nebenaudojamus mobiliuosius telefonus iškeisti į nemokamą bilietą balandžio 25-ąją vyksiančioms rungtynėms Kauno „Žalgiris” – Vilniaus „Lietuvos rytas”. Tai galima padaryti „Žalgirio“ arenos bilietų kasoje iki rungtynių pradžios.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuviai turi blogą įprotį – kaupti seną nebenaudojamą elektroniką, neįvertindami jos keliamos grėsmės, - situaciją komentavo EPA vadovas Mantas Varaška. - Nemaža dalis piliečių namuose turi bent vieną neveikiantį elektroninį prietaisą, dažnu atveju – vieną ar kelis senus, nebenaudojamus mobiliuosius telefonus. Nebenaudojami ir neperduoti perdirbimui, šie prietaisai, dėl savo sudėtyje esančių kenksmingų medžiagų, gali kelti grėsmę aplinkiniams.“

Tradiciškai švaros mėnesiu tituluojamo balandžio mėnesio 25 dieną kiekvienas pilietiškas asmuo turėtų kaip galėdamas labiau prisidėti prie aplinkos švarinimo. Vienas iš būdų – iškeisti nenaudojamus senus mobiliuosius telefonus į krepšinio rungtynes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų