REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį į paskutinę tarpusavio dvikovą reguliariajame sezone kyla Utenos „Juventus“ ir Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai. Nors BEKO-LKL vicečempionai iš uostamiesčio lenkia uteniškius 8 pergalėmis ir yra dviem laipteliais aukščiau turnyro lentelėje, LKL.lt pateikia tris priežastis, kodėl „Neptūnui“ šį vakarą daugiafunkciniame Utenos sporto komplekse bus karšta.

REKLAMA
REKLAMA

1. Pergalė

„Juventus“ dar prieš tris savaites išsivežė pergalę iš Klaipėdos. Trečiojoje tarpusavio dvikovoje Utenos komanda palaužė „Neptūną“ 71:69.

REKLAMA

Dainiaus Adomaičio auklėtiniai neutralizavo pagrindinį „Neptūno“ ginklą – tritaškius metimus, kurių klaipėdiečiai pataikė 6 iš 24 (25 proc.). O patys „Juventus“ iš toli šaudė 43 proc. tikslumu (6/14).

Nors pralaimėjo kovą po krepšiu (36-39), „Juventus“ daugiau dalijosi kamuoliu (15-9 rez. perd.).

Utenos komandos rezerve – baudų metimai, kurių Klaipėdoje „Juventus“ prametė bent dešimt (17/27).

Atkakliai klostėsi ir dvi ankštenės tarpusavio dvikovos. Gruodį abu kartus laimėjo „Neptūnas“ – 84:73 Klaipėdoje ir 85:79 Utenoje.

REKLAMA
REKLAMA

 

2. Forma

Balandį „Neptūnas“ buksuoja ir pats to neslepia. Po pastarojo pralaimėjimo „Juventus“ krepšininkams kovo 31-ąją, klaipėdiečiai per penkerias rungtynes pasiekė tris pergales.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai 62:70 nusileido Alytaus „Dzūkijai“ ir 75:84 – Vilniaus „Lietuvos rytui“.

Dvi iš trijų pergalių buvo labai sunkios, bet ne prieš aukščiausio kalibro komandas – Kėdainių „Nevėžis“ palaužtas tik 88:85, Panevėžio „Lietkabelis“ – 83:81.

„Artėja atkrintamosios rungtynės ir mes šiek tiek eksperimentuojame, bandome įvairius derinius, variantus. Yra toks posakis: garvežys sunkiai įsibėgėja, tačiau, kai pradeda riedėti, sunku jį sustabdyti. Reikia tikėtis, kad per atkrintamąsias rungtynes mes įsibėgėsime. Mus šiek tiek iš vėžių išmušė traumos: iš rikiuotės buvo iškritęs Mustafa Shakuras, vėliau – Martynas Mažeika“, – sakė K.Maksvytis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdiečiai planuoja įsibėgėti atkrintamosiose, todėl Utenoje uostamiesčio garvežys turbūt skries ne maksimaliu greičiu.

 

3. Svarba

Paskutinės dvejos BEKO-LKL reguliariojo sezono rungtynės „Neptūnui“ tėra formalumas. Pergalės prieš „Juventus“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždes“ pakeltų nuotaiką, bet ne poziciją turnyro lentelėje.

Klaipėdiečiai taip pat nenukris ir iš trečiosios pozicijos, nes nuo artimiausių persekiotojų jie nutolę bent septyniomis pergalėmis.

Visai kitokia nuotaika tvyro „Juventus“ rūbinėje. Uteniškiai stumdosi su „Pieno žvaigždėmis“ dėl ketvirtosios vietos, kuri suteiks namų aikštės pranašumą ketvirtfinalyje.

REKLAMA

Pergalė prieš „Neptūną“ leistų „Juventus“ išsilyginti su pasvaliečiais laimėjimų ir nesėkmių skaičiumi (23/15).

Kiti du likę „Juventus“ varžovai – „Mažeikiai“ ir „Nevėžis“, o „Pieno žvaigždės“ žais su „Neptūnu“ ir „Dzūkija“.

Kadangi pasvaliečiai laimėjo trejas tarpusavio dvikovas, „Juventus“ reikės pralenkti „Pieno žvaigždes“ viena pergale. Būtent šie du klubai turėtų susitikti pirmajame atkrintamųjų varžybų etape.

Tokioje nenuspėjamoje ketvirtfinalio serijoje namų aikštės pranašumas gali būti lemiamas.

„Namuose žaisti maloniau. Jaučiasi sirgalių palaikymas, be to, čia treniruojamės. Kitiems gali pasirodyti, kad kas čia tokio, bet namų aikštė duoda tikrai daug“, – anksčiau sakė „Juventus“ gynėjas Arvydas Šikšnius.

„Juventus“ ir „Neptūno“ dvikovą pirmadienį, 18 val. 30 min. galėsite stebėti per LRT Kultūra kanalą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų