REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jurgita Kasperavičiūtė, Žinios.lt

Jurgita Kasperavičiūtė, Žinios.lt

REKLAMA

Šalyje ryškėja vyrų stygiaus problema. Kodėl perkopę 50-ies metų slenkstį stipriosios lyties atstovai ima sparčiai nykti, o Lietuvos moterys pasmerktos našlauti? Liūdna ir statistika – kai kurie didmiesčiai tampa vienišų moterų miestais.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pastebi sociologai, moterys kur kas dažniau pergyvena savo vyrus, o tapusios našlėmis taip nugyvena dar ne vienus metus. Pagal statistiką Lietuvoje antrajai pusei iškeliavus į dausas, daugelis moterų toliau gyvena vidutiniškai 11 metų.

REKLAMA

Mūsų visuomenėje vyrų gretos sparčiai mažėti pradeda perkopus 50-metį. Nuo tokio amžiaus Lietuvoje akivaizdžiai daugėja moterų, kurios neretai perkopia ir aštuoniasdešimties metų slenkstį, kai vyrai dažniausiai nesulaukia nė 70-ties. Specialistų teigimu, to priežastys kelios.

Buvusi ilgametė Panevėžio ligoninės psichoterapeutė linkusi manyti, kad vyrų ir moterų skirtingą gyvenimo trukmę lemia ir visuomenėje nusistovėjusi norma iš vyrų reikalauti kur kas daugiau nei iš silpnosios lyties atstovių.

Jis turi būti ne tik fiziškai stiprus, pajėgus dirbti ir išlaikyti šeimą, bet ir atsakingas, rūpestingas. O nepajėgiantys nešti pareigų ir reikalavimų naštos dauguma jų patys trumpina sau gyvenimą – kas svaigalais, kas neatsargiai rizikuoja prie vairo ar nusižudo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų