REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tikriausiai nėra tokio žmogaus, kuris nežinotų, kad moterys „šopingu“ gydo depresiją, nelaimingą meilę ir visas kitas blogas nuotaikas. O štai apie vyrus kalbama, jog šie apsipirkinėjimo vengia kaip velnias kryžiaus…

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau būrys Taivanio mokslininkų tai paneigė! Šie atliko specialų tyrimą, kuriuo buvo išsiaiškinta, jog apsipirkinėjimas padeda sumažinti ir stirpiosios lyties širdies žaizdas.

REKLAMA

Buvo ištirti beveik 2000 vyrų virš 65 metų. Mokslininkai domėjosi jų psichologine būsena ir tuo, kaip dažnai jie lankosi parduotuvėse. Tyrimų rezultatai paneigė taip giliai įsišaknijusį mitą apie vyrus ir parduotuves!

Tie patys tyrėjai išreiškė nuomonę, jog apsipirkinėjimas yra veiksmingesnis net ir už fizinį krūvį, pavyzdžiui, apsilankymą sporto salėje. Taip pat jie teigia, jog net ir apsipirkinėti ne visada būtina... O kaip gi? Praeivių stebėjimas, susitikimas su draugais ar giminaičiais, jų nuomone, gali padėti įveikti vienatvės jausmą ir priversti pasijausti geriau.

Buvo išsiaiškinta, jog tie vyrai, kurie kasdien apsipirkinėja, gyvena kiek ilgiau nei tie, kurie parduotuvių vengia. „Šopingo“ mėgėjai sumažina savo mirties riziką net ketvirtadaliu. Tuo tarpu moterims apsipirkinėjimas šią riziką sumažina tik maždaug penktadaliu... O gaila!

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų