REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mirė Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataras Romualdas Ozolas

Prezidentė Dalia Grybauskaitė: netekome valstybės kūrėjo

Seimo Ryšių su visuomene skyrius praneša, kad sulaukęs 76 metų amžiaus mirė Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataras, buvęs Seimų narys Romualdas Ozolas.

REKLAMA
REKLAMA

R. Ozolas, gimęs 1939 metais Joniškėlyje taip pat žinomas kaip filosofas, pedagogas, redaktorius bei visuomenės veikėjas.

REKLAMA

1994–1995 metais jis buvo LR Seimo Geros valios misijos Čečėnijos klausimams spręsti vykdomasis direktorius, Tarptautinės parlamentarų grupės Čečėnijos problemoms spręsti narys. Aktyviai dalyvavo Lietuvos ir Ukrainos draugystės draugijos, Baltijos Asamblėjos, jos Nacionalinio saugumo ir užsienio reikalų komiteto veikloje. Taip pat prisidėjo prie NATO komisijos veiklos. Politikas rasdavo laiko ir spaudai. Buvo laikraščio „Atgimimas“ steigėjas ir vyriausiasis redaktorius, parengė publikacijų geopolitikos, valstybės, tautų ir tautinių mažumų, kultūros klausimais. Nuo 2012 m. žurnalo „Nepriklausomybės sąsiuviniai“ vyr. redaktorius.

REKLAMA
REKLAMA

Nepriklausomos Lietuvos parlamente R.Ozolas dirbo nuo 1990 iki 2000 metų, vadovavo Lietuvos centro partijai.

Iš politikos ir visuomenės gyvenimo jis nesitraukė ir pralaimėjęs vėlesnius rinkimus, su bendražygiais nesėkmingai bandė inicijuoti referendumą prieš euro įvedimą.

R.Ozolas yra parašęs kelias dešimtis knygų. Už nuopelnus Lietuvai jis apdovanotas Didžiojo Lietuvos Kunigaikščio Gedimino Antrojo laipsnio ordinu.  

Premjeras A. Butkevičius reiškia užuojautą dėl signataro R. Ozolo mirties

Mirus filosofui, Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarui ir ilgamečiam Seimo nariui Romualdui Ozolui, Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius reiškia nuoširdžią užuojautą velionio šeimai, artimiesiems ir bendražygiams. „Netekome vieno iškiliausių Lietuvos politikų, gyvenimą paskyrusių kovai už savo šalies laisvę ir jos žmonių gerovę. R. Ozolas daugelį metų buvo susitelkęs ties svarbiausiu Tėvynės tikslu – jos laisvės ir nepriklausomybės stiprinimu, gimtojo krašto puoselėjimu. Telydi velionio artimuosius, bičiulius ir kolegas paguoda ir dvasios tvirtybė šią netekties valandą“, – sakoma premjero užuojautoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prezidentė Dalia Grybauskaitė: netekome valstybės kūrėjo

Prezidentė D. Grybauskaitė pareiškė užuojautą dėl Nepriklausomybės Akto signataro, filosofo Romualdo Ozolo mirties.

„Netekome valstybės kūrėjo, tvirtai tikėjusio Lietuvos potencialu būti savarankiška ir oria. Mąstytojo, nepailstamai ieškojusio laisvos, stiprios ir sėkmingos Lietuvos modelio. Profesorius Romualdas Ozolas turėjo šviesią nepriklausomos ir tvirtos Lietuvos viziją, kurią įkvėpė sąjūdiečiams. Tai buvo Sąjūdžio smegenys. Jo autoritetas ir gili mintis padėjo kurti valstybę, kurios siekė mūsų Tauta", – sakoma šalies vadovės užuojautoje.

REKLAMA

Pasak Prezidentės, nepriklausomos Lietuvos idėja, su kuria ėjome į Baltijos kelią, už kurią pasirašė Kovo 11-osios signatarai, buvo skatinama ir filosofo R. Ozolo minčių, jos maitino ir atkurtos valstybės politiką. Lietuva buvo velionio mintyse iki pat paskutinio atodūsio. Profesoriaus R. Ozolo profesija buvo filosofas, bet pašaukimas buvo Lietuva. Iki pat paskutinio atodūsio jis ieškojo geriausio būdo mūsų valstybei išlikti ir klestėti.

Dėl šios skaudžios netekties šalies vadovė pareiškė užuojautą R. Ozolo artimiesiems, draugams ir bendražygiams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų