• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

LRT televizijoje tęsiasi nacionalinė „Eurovizijos“ dainų konkurso atranka. Joje šiemet pasirodys 12 profesionalų. Kaip ir praėjusiais metais, atrankos laidas ves Arūnas Valinskas bei daugiausiai konkurso gerbėjų balsų sulaukusi Simona Nainė. Antrojoje laidoje dalyvių pasirodymus vertino komisija, kurią sudarė operos solistas Edmundas Seilius, prodiuseris ir atlikėjas Linas Adomaitis, „Eurovizijos“ delegacijos narys Audrius Giržadas bei muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys.

LRT televizijoje tęsiasi nacionalinė „Eurovizijos“ dainų konkurso atranka. Joje šiemet pasirodys 12 profesionalų. Kaip ir praėjusiais metais, atrankos laidas ves Arūnas Valinskas bei daugiausiai konkurso gerbėjų balsų sulaukusi Simona Nainė. Antrojoje laidoje dalyvių pasirodymus vertino komisija, kurią sudarė operos solistas Edmundas Seilius, prodiuseris ir atlikėjas Linas Adomaitis, „Eurovizijos“ delegacijos narys Audrius Giržadas bei muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antrosios atrankos savaitės tema - pasaulio hitai. 

Pirmasis scenoje pasirodė atlikėjas Edgaras Lubys, kuris atliko Pharello ir „Daft Punk“ dainą „Get Lucky“. Atlikėjas ir savo apranga bandė persikūnyti į populiarųjį Pharellą, užsimaukšlinęs milžinišką skrybėlę. Linas Adomaitis, Audrius Giržadas Edgaro pasirodymui negailėjo pagyrų. Tuo tarpu Edmundas Seilius pabrėžė, kad Edgarui pritrūko technikos. „Atrodėt kaip gaisrininkas ir šokot kaip gaisrininkas“, - sakė Ramūnas Zilnys, pabrėžęs, kad dalyvavimas muzikiniuose projektuose Edgarui padėjo išlavinti vokalinius sugebėjimus.

REKLAMA

„Komisija gera. Ir dalyviai visai normalūs, ne porno žvaigždės“, - filmavime susirinkusius dalyvius ir svečius pralinksminti bandė Arūnas Valinskas.

Antrąją vietą praėjusių metų nacionalinėje atrankoje užėmusi Mia atliko Sia dainą „Chandelier“. „Man atrodo, kad ne tau šita daina. Ne tavo rogės“, - kritikos pažėrė operos solistas Edmundas Seilius. „Negalima atsikvėpti vidury žodžių. Gal tau nepatogus tas kūrinys. Jau ketvirtoj eilutėj nesupratau, ką sakėt“, - pridūrė operos solistas.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiasis scenoje pasirodęs atlikėjas Tadas Juodsnukis atliko grupės „White Snake“ dainą „Here I Go Again on My Own“. „Viskas buvo švariai, gražiai padainuota. Norėjosi daugiau piktumo“, - sakė Audrius Giržadas. Edmundas Seilius paantrino, kad vokalisto balsas jam taip pat paliko gerą įspūdį.

Ketvirtoji scenoje pasirodė Neringa Šiaudikytė, dainavusi Lorene dainą „Euphoria“, su kuria Švedijos atstovė laimėjo 2012 metų „Euroviziją“.„Pasirinkimas, sakyčiau, drąsus. Norėčiau atiduoti pagarbą tavo drąsai, žinant kaip Loreen ten stovėjo ir kokį užnugarį turėj “, - sakė Audrius Giržadas. „Gražiai šiandien atrodai. Tai labai svarbu „Eurovizinėje“ scenoje. Pritrūko iki dešimtuko šiek tiek. Žinau, kad dainuoji gerai ir gali susitvarkyti su įvairiu repertuaru“, - sakė Linas Adomaitis. „Girdėjau kaip šią dainą Lietuvoje atliko dar dvi dainininkės. Man Jūsų atlikimas, matyt, labiausiai patiko. Skaičiau Jūsų interviu, kad kūnui nereikia gražių balsų, o reikia gražių kūnų. Tai Jūs turite ir tą gražų balsą“, - sakė Ramūnas Zilnys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Penktasis pasirodė praėjusių metų nacionalinio atrankos finalo dalyvis Vaidas Baumila, atlikęs dainą „Hallelujah“. „Jūs esat gudrus šmikis. Man patiko šio vakaro aranžuotė. Manau, visi už Jus balsuos“, - sakė Ramūnas Zilnys. „Simpatizuoju Vaidui jau senai. Pas jį yra visi teigiamiausi dalykai, kurie tiktų „Eurovizijai“. „Angelas su barzda“, sakyčiau“, - gerų žodžių negailėjo Linas Adomaitis.

Vyriausia atrankos dalyvė Reda Striškaitė atliko muzikos divos Beyonce dainą „If I Were A Boy“. „Patricios Kaas repertuaras Jums būtų labiau tikęs“, - sakė Edmundas Seilius. Linas Adomaitis smalsavo, kur atlikėja dainavo anksčiau. Redos atsakymas privertė pakelti antakius ne vieną komisijos narį. „Nepulsiu pasakoti nuo pradžių, ką veikiau“, - atkirto atrankos dalyvė.

REKLAMA

Septintoji scenoje pasirodė Liepa Mondeikaitė, atlikusi Louiso Armstrongo kūrinį „What A Wonderful World“, sulaukusią garsiausių žiūrovų studijoje aplodismentų. „Man buvo panašu į balaganą. Įspūdis buvo toks, kad kažkas buvo negerai“, - sakė Ramūnas Zilnys. „Mano apranga, išvaizda galbūt nesisiejo su mano pasirodymu. Man yra labai gera gyventi ir tai yra daina, kuri labai gerai atskleidžia mano dabartinius jausmus“, - gynėsi Liepa.

Grupė „Rollikai“ scenoje pasirodė aštuntieji, paruošę Jennifer Lopez hitą „Let’s Get Loud“. „Klube būtų smagu, tačiau kaip ir žino vienas grupės narys, „Eurovizijoje“ viskas turi būti tvarkingiau“, - sakė Ramūnas Zilnys. „Daugiau repeticijų, mažiau čipsų ir viskas bus gerai“, - šypsodamasis pridūrė Audrius Giržadas.

REKLAMA

Devintoji į atrankos sceną žengė iš Australijos atskridusi Wilma La, atlikusi Adele dainą „Set Fire To The Rain“. „Man patinka keisti moteriški balsai, tačiau skambėjo kiek per keistai“, - sakė Edmundas Seilius.

Dešimtoji į konkurso sceną žengė Monika Linkytė, kuri pirmajam pasirodymui pasirinko Whitney Houston dainą „Queen of the Night“. „Muzikalumas, intonacija, žavesys, šypsena. Man tu esi nakties karalienė. Neabejoju, kad būsi finale ir varžysiesi dėl pagrindinio kelialapio“, - sakė Linas Adomaitis. „Iš moterų šį vakarą tavo pats stipriausias numeris“, - teigė Edmundas Seilius. „Jūs esate bėda vertinimo komisija. Jūs kas kartą sudainuojate taip gerai, o paskui mes, komisija, sulaukiame priekaištų, ko jūs pataikaujate šiai mergaičiukei“, - sakė Ramūnas Zilnys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienuoliktasis pasirodė Jurgis Brūzga, dainavęs Bruno Mars kūrinį „Locked Out of Heaven“. „Noriu pasveikinti Jurgį, kad jis nesustojo. Šaunuolis, kad nepasimetei ir ėjai į priekį. Šitas kūrinys neatskleidė tavo balso. Tavo nervai geležiniai ir šaunuolis kad nesustoji“ – sakė Linas Adomaitis.

Paskutinioji pirmąjį atrankos šeštadienį pasirodė Milita Daikerytė. Scenoje jauniausia atrankos dalyvė atliko Palomos Faith kūrinį „Only Love Can Hurt Like This“. „Sužavėjo modernus balso pastatymas, požiūris į estradinį atlikimą. Aukštos natos buvo silpnokos, tačiau tai galima pataisyti“, - teigė Linas Adomaitis. „Klausiau Militos ir galvojau, kad tik nebūtų per anksti. Už šios dainos norisi gyvenimiškos patirties“, - pridūrė Audrius Giržadas.„Potencialas tavyje yra labai didelis. Aukštos natos silpnos dėl techninių prasmių. Reikia palaukti dar. Iš tikrųjų esi tas deimantas, kurį dar galima apdoroti. Girdėjau labai daug gražių natų“, - gražių žodžių dalyvei negailėjo Edmundas Seilius.

Susumavus komisijos ir žiūrovų balsus, iš konkurso atrankos teko pasitraukti grupei „Rollikai“. Primename, kad kitą savaitę dalyviai pristatys pirmąsias dainas, pretenduojančias tapti šių metų Lietuvos daina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų