REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

P. Porošenkos atsakas Rusijai: neleisime Ukrainos paversti antru Somaliu

Ukraina prezidento rinkimuose pasiekė svarbią politinę pergalę (papildyta 13.51)

Per pirmąjį turą, išankstiniais duomenimis, didžiąja balsų dauguma prezidentu išrinktas Petro Porošenka suteikė stipresnį tarptautinį statusą Ukrainos valdžiai. Rusijos politikams liko santūriai „tikėtis dialogo“ ir „pripažinti Ukrainos žmonių valią“.

REKLAMA
REKLAMA

(papildyta 13.51) Ukrainos milijardierius Petro Porošenka po pergalės prezidento rinkimuose pirmadienį pareiškė, kad neleis prorusiškiems sukilėliams separatistų kontroliuojamų šalies rytų paversti dar vienu Somaliu.

REKLAMA

„Negali būti derybų su teroristais, - sakė P. Porošenka žurnalistams. - Jie siekia Donbasą paversti Somaliu. Niekam neleisiu taip elgtis su mūsų valstybe, ir tikiuosi, kad Rusija pritars mano požiūriui“.

(papildyta 13.24) Ukrainos oligarchas P. Porošenka, aiškiai pirmaujantis prezidento rinkimuose, patvirtino ketinimus parduoti savo verslo aktyvus, kai tik perims valstybės vadovo postą.

„Kalbant apie mano verslą, sutartis su investicijų bendrove dėl pirkėjų paieškos bus sudaryta tuojau po to“, – P. Porošenka sakė žurnalistams per pirmadienį paryčiais surengtą spaudos konferenciją jo rinkimų štabe.

REKLAMA
REKLAMA

Ankstesniuose žiniasklaidos pranešimuose nurodoma, kad 2005 metų kovą tapęs Nacionalinės saugumo ir gynybos tarybos vadovu, P. Porošenka visų savo verslo aktyvų valdymą perdavė P. Porošenkos uždarajam nediversifikuotajam verslo investicijų fondui (ZNKIF), kuris vėliau buvo pervadintas „Prime Asset Capital“.

Rusija gerbs Ukrainos žmonių rinkimuose pareikštą valią, sako URM vadovas

Rusija gerbs Ukrainos žmonių pareikštą valią, pirmadienį sakė užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, komentuodamas Ukrainoje įvykusius prezidento rinkimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai, kad balsavimas buvo organizuotas daugelyje Ukrainos sričių, apskritai tikriausiai yra pozityvus faktas. Kaip pasakė prezidentas, mes gerbsime Ukrainos žmonių pareikštą valią“, - sakė Rusijos diplomatijos vadovas spaudos konferencijoje Maskvoje.

Sekmadienį vykusius Ukrainos prezidento rinkimus jau pirmajame ture laimėjo į politiką pasukęs milijardierius konditerijos verslo magnatas P. Porošenka, surinkęs beveik 54 proc. balsų, rodo duomenys, gauti suskaičiavus balsalapius daugiau nei pusėje apylinkių.

Nušalintas Ukrainos prezidentas V. Janukovyčius sako gerbiąs rinkimų rezultatus

Ukrainos nušalintas prezidentas Viktoras Janukovyčius pirmadienį pareiškė, jog gerbia sekmadienį šalyje vykusių valstybės vadovo rinkimų rezultatus.

REKLAMA

Tai sakoma buvusio prezidento paskelbtame pareiškime, kurį citavo Rusijos naujienų agentūros.

„Nepriklausomai nuo to, koks procentas žmonių balsavo kokiame regione, ar kokį jūs padarėte pasirinkimą, - aš tą pasirinkimą, kuris buvo padarytas mūsų tėvynei pačiu sunkiausiu metu, gerbiu“, - sakoma V. Janukovyčiaus pareiškime, kuris pirmadienį buvo paskelbtas Rostove prie Dono, esančiame Rusijos pietuose.

Tuo pat metu jis pažymėjo, kad rinkimų ir paties prezidento legitimumui būtinas šalies pietryčių dalyvavimas.

„Daugelis tų regionų rinkėjų buvo įžeisti ir pažeminti nelegitimios valdžios, kuri atėjo per karinį perversmą, veiksmų“, - pabrėžė V. Janukovyčius.

REKLAMA

„Savo pačių tautą naikina pasitelkę granatsvaidžius, minosvaidžius, artileriją, šarvuotuosius transporterius ir pėstininkų kovos mašinas, tankus, karinius sraigtasparnius su raketų kompleksais“, - aiškino eksprezidentas.

„Tai beprotybė, ir ji nebaudžiama!“ - piktinosi jis.

Vokietija tikisi, kad Rusija gerbs Ukrainos prezidento rinkimų rezultatus

Vokietijos užsienio reikalų ministras Frankas Walteris Steinmeieris (Frankas Valteris Šteinmejeris) pirmadienį išreiškė viltį, kad Rusija greitai pasiųs signalą, jog ji gerbs Ukrainos prezidento rinkimų rezultatus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tikimės, kad per šią dieną bus pareiškimų iš ... Rusijos, signalizuojančių, jog Rusija gerbia tuos rinkimus“, – F. W. Steinmeieris sakė televizijai NTV.

Ukrainos oligarchas P. Porošenka surinko beveik 54 proc. balsų, pirmadienį pranešė rinkimų komisija, suskaičiavus balsalapius daugiau nei pusėje apylinkių.

Ukrainos prezidento rinkimuose piliečių aktyvumas, kaip skelbia komisija, viršijo 60 proc.

Rinkėjų aktyvumas per sekmadienį vykusius pirmalaikius Ukrainos prezidento rinkimus buvo didesnis negu 60 proc., pirmadienį pranešė Centrinės rinkimų komisijos vadovas Mychaila Ochendovskis.

REKLAMA

Per spaudos konferenciją M. Ochendovskis sakė, kad jau gauti duomenys apie balsavimą 188 apygardose. Rinkimai vyko iš viso 189 apygardose.

„Galima jau dabar pasakyti, kad aktyvumas buvo didesnis negu 60 proc.“ – nurodė jis.

Kaip skelbia Centrinės rinkimų komisijos informacinė sistema „Vybory“, rinkėjų aktyvumas buvo 60,29 procento.

Aktyviausiai rinkėjai balsavo vakarinėse Lvovo (78,2 proc.), Ternopolio (76,63 proc.) ir Ivano Frankivsko srityse.

Mažiausias aktyvumas fiksuotas rytinėse Donecko (15,37 proc.) ir Luhansko (38,94 proc.) srityse, kur aktyviai veikia prorusiški sukilėliai, taip pat pietinėje Odesos srityje (46,01 procento).

REKLAMA

P. Porošenka sako neketinantis keisti dabartinės vyriausybės sudėties

Ukrainos milijardierius P. Porošenka pirmadienį pareiškė, kad po pergalės prezidento rinkimuose nekeis Arsenijaus Jaceniuko vadovaujamo ministrų kabineto sudėties.

„Neketinu keisti vyriausybės vadovybės“, - sakė P. Porošenka.

Jis taip pat pridūrė, jog norėtų savo pirmojo užsienio vizito vykti į Lenkiją, kur birželio 4 dieną bus minimos pirmųjų pusiau laisvų parlamento rinkimų komunistiniame bloke 25-osios metinės.

Išrinktasis Ukrainos prezidentas P. Porošenka nori tęsti ginkluotą operaciją prieš separatistus šalies rytuose

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Milijardierius Petro Porošenka, paskelbęs pergalę Ukrainos prezidento rinkimuose, pirmadienį pareiškė norintis tęsti karinę operaciją prieš separatistus šalies rytuose, tačiau taip pat užtikrinti, kad ji taptų „veiksmingesnė“.

„Pritariu, kad operacija turi būti tęsiama, bet reikalauju, kad jos formatas būtų pakeistas“, – P.Porošenka sakė žurnalistams kitą dieną po rinkimų.

„Ji turi būti trumpesnės trukmės ir veiksmingesnė“, – pažymėjo jis.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų