REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prorusiški separatistai Ukrainos rytuose penktadienį savo vadu išsirinko žmogų, kuris, kaip įtaria Kijevo vyriausybė, yra Rusijos saugumo tarnybų pulkininkas.

Igoris Strelkovas, šiuo metu vadovaujantis sukilėliams Slovjanso mieste, „pasiūlytas vadovauti visoms savigynos pajėgoms Donbaso regione“, pareiškė Donecko „liaudies gubernatoriumi“ pasiskelbęs Pavelas Gubarevas.

P.Gubarevas tai pareiškė kreipdamasis į didžiulę minią žmonių prorusiško sukilimo židiniu tapusiame Slovjanske, šiam 110 tūkst. gyventojų turinčiam miestui švenčiant sovietų pergalės prieš nacistinę Vokietiją metines.

43 metų I.Strelkovas Ukrainos slaptajai tarnybai yra žinomas kaip Rusijos GRU pulkininkas Igoris Girkinas, gyvenantis Maskvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Jis buvo susietas su septynių ESBO stebėtojų pagrobimu ir laikymu.

Kijevas paskelbė įrašus, kuriuos vadina susektais jo pokalbiais su V.Putino specialiuoju pasiuntiniu Vladimiru Lukinu apie tuos ESBO karininkus.

REKLAMA

Kaip nurodo Ukrainos slaptosios tarnybos, I.Strelkovas vasario mėnesį buvo nuvykęs į Simferopolį Kryme, kuris visai netrukus po to buvo Maskvos aneksuotas.

Interviu vienam Rusijos bulvariniam laikraščiui jis sakė, kad „nenori sustoti Donecke“.

„Mes norime išvaduoti Ukrainą nuo fašistų“, – sakė jis. I.Strelkovas pavadino Ukrainą žlugusia valstybe ir pareiškė, kad tarptautinė bendrija nepradės „dėl jos Trečiojo pasaulinio karo“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų