REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Irma Janauskaitė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Penktadienis yra paskutinė diena, kai galima deklaruoti savo pajamas. Valstybinė mokesčių inspekcija skaičiuoja jau sulaukusi daugiau kaip milijono deklaracijų. Beveik visos jos pateiktos internetu.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį dar galima suskubti deklaruoti pajamas ir taip susigrąžinti mokesčių permokas. Taip pat pateikti prašymą skirti 2 procentų paramą organizacijoms bei partijoms. Tie, kurie pateikė teisingas metines deklaracijas, banko sąskaitoje jau rado pinigų, arba gali jų tikėtis artimiausiu metu. Lėšos pervedamos po automatinio deklaracijų patikrinimo. Jeigu duomenys nesutampa, deklaracija peržiūrima. Mokesčių inspekcija praneša jau gavusi daugiau nei milijoną deklaracijų. Dauguma jų – gyventojų pajamų mokesčio. Iš viso žmonės gali susigrąžinti apie 230 mln. litų.

Inspekcijos teigimu, daugiausia savo pajamų dar nedeklaravę pernai dirbusieji pagal verslo liudijimus ar individualios veiklos pažymas. Jie privalo pateikti deklaracijas. Jeigu inspektoriai jų negaus penktadienį, siųs priminimus apie mokestines prievoles ir už kiekvieną pradelstą dieną skaičiuos delspinigius. Be to, už pajamų deklaracijų nepateikimą ar pavėluotą pateikimą mokesčių administratorius gali skirti baudą iki penkių šimtų litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų