REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusių metų Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) vicečempionai, Lietuvos sporto universiteto krepšininkai ir šį sezoną sau kelia aukščiausius tikslus. Pasibaigus pirmajam Lietuvos studentų krepšinio lygos ratui Lietuvos sporto universiteto krepšininkai žengia trečioje turnyrinės lentelės vietoje (7 pergalės ir 3 pralaimėjimai), teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Apie pirmąją sezono dalį kalbamės su Lietuvos sporto universiteto krepšinio komandos trenerio asistentu Laimonu Eglinsku.

REKLAMA

Treneri, kaip vertinate savo komandos žaidimą pirmąją sezono dalį?

Jeigu vertinti dešimtbalėje sistemoje, tai pirmąją sezono dalį vertinu aštuonetu. Turėjome visas galimybes būti pirmoje turnyrinės lentelės vietoje, tačiau patyrėme tris skaudžius pralaimėjimus, kurie buvo rungtynių pabaigoje ir jau aidint sirenai, todėl truputį apmaudu.

Žinoma, galime teisintis, kad pralaimėtas rungtynes žaisdavome nebūdami pilnos sudėties, kadangi sezono metu traumos – neišvengiamas dalykas, taip pat ir rungtynių intensyvumas gana didelis. Negalint žaisti lyderiams - atsiranda puikus šansas savo galimybes parodyti žaidėjams, kurie mažiau laiko praleidžia aikštelėje. Guodžia tai, kad pralaimėjome šį sezoną tikrai stiprioms komandoms – Mykolo Romerio universiteto ir Klaipėdos universiteto krepšininkams.

REKLAMA
REKLAMA

Ar galėtumėte išskirti kurį nors žaidėją, kuris jus maloniai nustebino pagerėjusiu žaidimu?

Negalėčiau išskirti kažkurio vieno žaidėjo, kuris būtų labai nustebinęs. Mūsų komandoje yra tikrai nemažai gerų žaidėjų su kuriais žaidžiame jau ne pirmą sezoną. Komanda sustiprėjo gynėjų grandyje, kai prie mūsų prisijungė Karolis Babkauskas, daug brandžiau žaidžia Tomas Urbonas. Prieš sezoną priekinę liniją sustiprino Žygimanto Skučo atėjimas į komandą. Bet kaip jau ir minėjau, krepšinis – komandinis žaidimas ir vienas žaidėjas rungtynių laimėti negali, turi kažkas atkovoti, kažkas įmesti, kažkas perduoti kamuolį, kažkas apsiginti, todėl tikrai būtų sunku išskirti vieną žaidėją, nes mūsų komandoje žaidėjai vieni kitus papildo skirtingose statistikos grafose, tai lemia ir neblogą rezultatą. Kamuolys vienas, o žaidėjai aikštelėje - penki, tik mokant dalintis žaidimas gali būti geresnis (šypsosi).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasibaigus pirmajam ratui, kaip manote, kokios keturios komandos pateks į stipriausiųjų ketvertą?

Šiuo metu žiūrint į turnyrinę lentelę akivaizdūs lyderiai yra Mykolo Romerio universiteto krepšininkai, todėl esu įsitikinęs, kad jie tikrai bus pirmajame ketverte. Žinoma, mūsų komanda bus finale!, o dėl kitų dviejų vietų dabar būtų sunku kažką pasakyti, bet jeigu reikia rinktis, išskirčiau Šiaulių universiteto ir Klaipėdos universiteto krepšininkus.

Kokius žaidėjus išskirtumėte varžovų komandose, kurie demonstruoja puikų žaidimą šį sezoną?

Akivaizdus lygos lyderis yra Gediminas Orelik, kuris yra tikrai aukšto lygio žaidėjas ir vienas didžiausių galvos skausmų visoms MRU priešininkėms.

Po žiemos pertraukos Lietuvos studentų krepšinio lygos komandos į kovas grįš sausio 27 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų