REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mobilioji operacinė sistema „Android“ bendrovei „Microsoft“ pastaraisiais metais kasmet uždirba po 2 milijardus dolerių. „Android“ telefonų ir planšetinių kompiuterių gamintojai turi susimokėti už šioje operacinėje sistemoje naudojamas „Microsoft“ užpatentuotas technologijas.

REKLAMA
REKLAMA

Jau anksčiau buvo skelbiama, kad bendros metinės įplaukos už šių technologijų naudojimą į „Microsof“ sąskaitas yra „labai didelės“, tačiau „Nomura Securities“ analitikas Rickas Sherlundas įvardijo konkrečią sumą: po 2 milijardus dolerių kasmet. Pasak jo, kadangi „Microsoft“ dėl tokio licenzijavimo praktiškai nepatiria jokių išlaidų, iš „Android“ įrenginių gamintojų gaunamos pajamos iš esmės tampa grynuoju „Microsoft“ pelnu.

Skelbiama, kad šis pajamų šaltinis „Microsoft“ yra labai svarbus, nes būtent jis leidžia išsilaikyti „Microsoft“ Pramogų ir įrenginių (Entertainment and Devices) padaliniui, plėtojančiam „Xbox“ žaidimų kompiuterio projektą, „Windows Phone“ OS ir kitus produktus. Jei ne milžiniškas „Android“ įrenginių populiarumas, šis „Microsoft“ padalinys kasmet patirtų po 2,5 mlrd. dolerių nuostolių, tvirtina analitikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų