REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Karų metu dažnai iškyla istoriniai paminklai, kurie primina apie sunkius karo laikus. Vis dėlto kartais jie pasitarnauja kaip objektas, nuo kurio atsiveria pasakiški gamtos ar miesto vaizdai. Viena panaši vietovė yra Havajuose, kur stovi Haiku laiptai, dar geriau žinomi kaip laiptai į rojų, rašo odditycentral.com.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmi laipteliai prasideda Haiku slėnyje.Šioje vietoje jie pirmą kartą pastatyti dar naudojant medieną per Antrąjį pasaulinį karą. Jie padėjo įtempti antenos kabelius nuo vieno slėnio galo iki kito. Laiptais galima pakilti į 850 metrų aukštį virš jūros lygio. Antrojo pasaulinio karo metais iš čia buvo palaikomas ryšys su JAV laivyno povandeniniais laivais. Šeštajame dešimtmetyje laiptai perstatyti naudojant plieną, kad galėtų atitikti „Omega Navigation System“ stoties, skirtos JAV pakrančių apsaugai, poreikius. Dabar sotis yra apleista. Laiptai yra sudaryti iš 3922 laiptelių.

REKLAMA

Užlipti laiptais tikrai nėra lengva, galbūt tik patyrusiems alpinistams tai lengvas pasivaikščiojimas. Lipant slypi įvairūs pavojai kaip iš po laiptų lendantys didžiuliai augalai ar slidus laiptų paviršius. Be to, laiptai yra pasvirę 30 laipsnių kampu. Tačiau didžiausias iššūkis yra pereiti saugomus vartus, esančius pėščiųjų tako pabaigoje. Nors 2003 metais laiptai buvo sutaisyti, vis dar nėra leidžiama jais naudotis. Tai nesutrukdo kas savaitę maždaug 100-150 smalsuolių užlipti laiptais į viršūnę.

Saulėtą dieną nuo kalvos viršūnės atsiveria pasakiški kalnų, slėnių ir vandens vaizdai, kurie sukuria vaizdinį, jog esi rojaus žemėje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų