REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Fenotipologija: ką byloja žmogaus veidas?

Apie fenotipologiją tikriausiai teko girdėti... Tai asmenybės nuskaitymas, žmogaus vidinių bruožų, polinkių nustatymas pagal jo veidą. Daugiau sužinokite apie šį mokslą bei pabandykite jį pritaikyti praktikoje!

REKLAMA
REKLAMA

Kakta

Kakta gali pasakyti itin daug. Kuo platesnė ir plokštesnė kakta, tuo žmogus emocingesnis, šie žmonės neretai yra itin kūrybiški, lengvai save išreiškia scenoje, tačiau jiems sunkiau remtis logika, sunku racionaliai apsvarstyti savo sprendimus.

REKLAMA

Jeigu kakta nuo antakių link plaukų augimo linijos yra šiek tiek pasvirusi atgal, t.y. apvaliai ir palaipsniui pereina į plaukų augimo liniją, nėra tokia plokščia, kaip pirmuoju atveju, tai šis žmogus yra smarkiai orientuotas į rezultatus, tai geras vadovas, versli asmenybė. Tai intravertiški žmonės, jie ne tik nemėgsta kalbėti apie save ir savo jausmus, bet ir sunkiai susidraugauja, sukuria santykius.

Antakiai

Antakiai taip pat labai ryškus mūsų veido bruožas – kuo jie ryškesni, platesni, tuo žmogus labiau pasitiki savimi. Tokių antakių savininkai yra atkaklūs, turi daug seksualinės energijos, remiasi logika. Tiesa, šie žmonės neretai būna grubūs, netašyti.

REKLAMA
REKLAMA

Natūraliai ploni antakiai nereiškia, kad žmogus visiškai nepasitiki savimi, tačiau šių žmonių pasitikėjimas savimi bei atkaklumas neretai susvyruoja, jiems kiek sunkiau priimti sprendimus, jie linkę dvejoti, ilgai svarstyti.

Akys

Sakoma, kad akys yra sielos veidrodis, tačiau fenotipologija teigia, jog akys išduoda bendravimo stilių – didelių, išraiškingų akių savininkai yra atlapaširdžiai, ekstravertai, jie labai noriai ir lengvai bendrauja, stengiasi padėti. Tai plepūs žmonės, kurie labai sunkiai priima kitokius – jiems nesuprantamas žmonių uždarumas, ramesnis bendravimo pobūdis, nenoras atsiverti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mažų arba kiek įdubusių akių savininkai yra mažakalbiai, uždari. Šie žmonės pakankamai skeptiški, tiek į žmones, tiek į įvairias gyvenimo situacijas, religiją žvelgia įtariai, nori patikrinti. Jų pasitikėjimą įgyti sunku, tačiau susidraugavę šie žmonės santykius labai stengiasi saugoti, tai labai ištikimi bičiuliai ir gyvenimo partneriai.

Nosis

Nosis yra laikoma mūsų požiūrio į darbą atspindžiu – kuo labiau į akis krinta nosis, tuo darbštesnis jos savininkas. Jeigu nosis ilga, platesnė, turi kuprelę, jos turėtojas bus labai atsidavęs darbui, tokie žmonės yra itin perfekcionistiški, labai griežti sau bei kitiems, jie pastebi kiekvieną smulkmeną, nori maksimaliai tobulo rezultato. Tokie žmonės labai struktūrizuoti, puikūs planuotojai. Tai idealūs patarėjai, politikai.

REKLAMA

Mažos nosies savininkai į darbą žvelgia kiek atsainiau, jie labiau orientuoti į galutinį tikslą, rezultatą, tačiau detalės bei darbo atlikimas šiuos žmones jaudina menkai. Jie visada rinksis lengvesnį, greitesnį kelią.

Lūpos

Pagal fenotipologiją lūpos bei burna atspindi mūsų požiūrį į draugystę, santykius bei gebėjimą juos kurti. Didelę burną turintys, storalūpiai žmonės yra itin rūpestingi, meilūs, švelnūs. Nuolatinis kontaktas su žmonėmis jiems labai svarbus, jie labai nori dalintis su kitais savo meile, tai puikūs tėvai.

REKLAMA

Plonas, siauras lūpas bei nedidelę burną turintieji labiau linkę į vienatvę, jiems būtina asmeninė erdvė ir laisvė. Žinoma, tai nereiškia, kad šie žmonės yra atsiskyrėliai ar nesugebantys sukurti jokių santykių – tiesiog santykių nebuvimas jiems nėra didžiulė tragedija, net ir turėdami draugų ar gyvenimo partnerį jie nori visada turėti ir galimybę pabūti vieni.

Platesnė apatinė lūpa rodo, kad žmogus yra malonumų ieškotojas, jam sunku balansuoti tarp atsakomybės (tiek santykiuose, tiek gyvenime) bei tarp savęs tenkinimo. Su šiais žmonėmis labai smagu leisti laiką, tai įdomios, aktyvios asmenybės, tačiau rimti santykiai gali būti sudėtingi, perdėm dramatiški.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Smakras

Smakro reikšmę fenotipologijoje daugelis žino – kuo labiau išsikišęs, kuo didesnis ir platesnis smakras, tuo žmogus dvasiškai stipresnis, tuo jis labiau savimi pasitiki. Didelių ir stipriai atsikišusių smakrų savininkai yra valdingi, kartais net despotiški, tačiau kartu ir labai valingi, atkaklūs, seksualūs žmonės.

Mažo, mažai išreikšto smakro savininkai ramūs, linkę plaukti pasroviui, jiems sunkiai sekasi pasitikėti savimi, jie neretai nepabaigia pradėtų darbų, kadangi yra jau iš anksto įsitikinę savo nesėkme. Jiems prastai sekasi susitvarkyti su gyvenimo negandomis, tačiau tai labai jautrūs, entalpijos kupini žmonės.

REKLAMA

Žandai

Žandai atspindi žmogaus oratorines savybes – apvalių, išreikštų žandų savininkai yra puikūs kalbėtojai, jiems lengva išreikšti savo mintis žodžiu, jie, nepaisant savo kitų savybių, yra geri vadovai, vadybininkai, kadangi jiems puikiai sekasi išreikšti savo mintis. Tai geri pedagogai, laidų ar renginių vedėjai.

Priplotų ar įdubusių žandų žavininkai mažakalbiai, jiems sunku ne tik kalbėtis, bet išklausyti tai, ką sako kiti, šiems žmonėms, kaip taisyklė, blogiau sekasi dirbti komandoje, tai individualistai.

Žandikaulis

Žandikaulio linija parodo mūsų norą varžytis – kuo ryškesnis žandikaulis, tuo žmogui svarbiau laimėti, pasirodyti prieš kitus, šiems žmonės labai svarbi garbė, pasiekimai, tačiau jie nėra tuščiagarbiai, malonumą jiems teikia tik užtarnautos pergalės. Tai labai svarbus bruožas sportininkams.

Žmonės, kurių žandikaulio linija švelni, kurių veidas dailiai perina į kaklą yra lankstūs, lengvai prisitaiko, yra puikūs klausytojai. Tai itin malonūs, šilti žmonės, bet jie yra linkę pasiduoti aplinkinių įtakai, kartais jiems sunku savarankiškai priimti sprendimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų