REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Priblėso vyro aistra: kokios gali būti priežastys?

Daugelį ištekėjusių moterų kamuoja rūpestis dėl atšalusių vyro jausmų. Dažnai pradeda kamuoti tokie klausimai: kodėl jis nebesidomi seksu, kodėl į intymųjį gyvenimą smelkiasi atšiauri vėsa? Moterys priblėsusią vyro aistrą suvokia, kaip įrodymą teiginio „Jis manęs nebemyli!“. Nepulkite visada daryti tokių drastiškų sprendimų. Susiklosčius tam tikroms gyvenimo aplinkybėms partneris gali prarasti susidomėjimą seksu, tačiau ir toliau tebemylėti žmoną. Pažvelkite į pagrindines priežastis, kurios lemia vyro atšalusią aistrą.

REKLAMA
REKLAMA

Depresija ir kitos ligos

Jeigu jūsų partnerį kamuoja nuolatinis liūdesys, išsiblaškymas, sutrikęs miegas, nervingumas, menkas apetitas – tai gali būti vieni iš pirmųjų depresijos požymių. Pasirodo ši dvasios liga daro didžiulę įtaką geismui. Kai vyrą pradeda kamuoti moralinis nepasitenkinimas savo gyvenimu, antroji pusė ypatingai turi išlikti taktiška ir supratinga. Depresija gali atsirasti ir dėl erekcijos sutrikimų. Tada vyrai ima nuolat nerimauti, kaip seksis lytinis aktas, o tai tik dar labiau sustiprina erekcijos sutrikimus. Depresija yra labai sudėtingas vyrui periodas, kuris gali greičiau praeiti ištiesus pagalbos ranką ne tik žmonai, bet ir psichologui, seksologui ir psichoterapeutui.

REKLAMA

Diabetas, aterosklerozė, alkoholizmas, urologinės problemos ir kitos rimtos ligos taip pat turi įtakos seksualinio potraukio sumažėjimui. Jos sukelia seksualinių problemų, tačiau tinkamai gydant, šalutiniai seksualiniai sutrikimai dažniausiai dingsta.

Nuovargis ir miego trūkumas

Jeigu vyras po sunkios darbo dienos jaučiasi labai pavargęs, tai vargu ar jis norės vakare intymių santykių. Vyras supranta, kad negalės pilnavertiškai patenkinti savo partnerės ir nesiūlo jai greito sekso, kuriam jis dar būtų pajėgus. Tai parodo, kad vyras nėra egoistas, o tik paprasčiausiai baiminasi, kad negalės pilnavertiškai patenkinti žmonos.

REKLAMA
REKLAMA

Niekada nereiktų kaltinti vyro. Tiesiog leiskite jam suprasti, kad jūs suprantate, jog jis yra pavargęs. Juk, kai darbų sumažės, jis įvertins, kokia jam atidi buvote ir grįš laukta aistra. Vyrams darbas yra labai svarbi gyvenimo dalis, o per darbų karštymetį labiausiai reikalinga žmonos parama bei meilė.

Emocinė įtampa, nervai

Mėginimas mylėtis tuomet, kai vyras yra pernelyg susirūpinęs arba nerimauja dėl tam tikrų aplinkybių, gali blogai baigtis. Vyrai yra labai jautrūs, o stresą gali sukelti ne tik darbas. Net džiaugsmingos emocijos gali paveikti neigiamai. Pavyzdžiui, pirmoji vestuvinė naktis ne vienam baigiasi fiasko. Tokiu metu svarbiausia nepriekaištauti ir neskubinti įvykių. Tokia emocinė sumaištis savaime nurims ir vyras grįš „į savo vėžias“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Finansiniai sunkumai, artimo žmogaus liga, iššūkiai darbe, vaikų auklėjimo dilemos ir kitos priežastys taip pat gali iššaukti stresą. Stenkitės prablaškyti vyrą, nukreipkite jo mintis nuo problemų.

Pakirstas pasitikėjimas

Kartais net nenujausdamos jūs pačios galite pradėti griauti vyro pasitikėjimą savo jėgomis. Net į visiškai nekaltas pastabas vyras reaguojam kaip į kaltinimą nemokšiškumu. Jis tarsi suvokia tik viena, kad yra tikras nulis savo žmonai. Taigi vyras ima jaustis bejėgiu. Kai jis pats tuo patiki, vis sunkiau iš jo galima tikėtis aistringų jausmų. Stenkitės savo pastabas išsakyti kaip galima švelniau ir nekategorišku kalbos tonu. Pakeltas kalbos tonas tik sukels priešiškumą.

REKLAMA

Įžeista savimeilė

Vyro pasitikėjimą seksualine galia gali smarkiai pakirsti vyriškos savigarbos paniekinimas. Jeigu jūs jį įžeidėte ar atskleidėte kažkokią intymią paslaptį, tai tarsi paralyžuos vyrą ir jis gana ilgai negalės atsigauti. Jeigu jūs jį pradėsite guosti, kad nesėkmės lovoje neturi reikšmės, tai bus tik nevykęs bandymas taisyti klaidą, nes vyras jaučia, kad nesėkmė turi didelę reikšmę. Tokiu metu jūs tik savo elgesiu galite įtikinti vyrą, kad jį mylite ir vyras pamažu grįš į įprastinį ritmą. Jeigu dėl kurios nors priežasties vyras lovoje patyrė nesėkmę, tai kitą kartą jau iš anksto gali pradėti savimi nepasitikėti.

REKLAMA

Nesutarimai tarpusavyje

Patartina kuo greičiau išsiaiškinti nesklandumus, kurie įtakoja jūsų įtemptus santykius. Tik neužsisklęskite savyje ir vyrui leiskite išsikalbėti. Jeigu vyras užgniaužia pyktį savyje, jam bus sunkiau išreikšti kitus jausmus. Kol vyras neatsikratys neapykantos gniaužtų, tol jis nebus pasirengęs meilei.

Amžius

Po 45-erių metų daugumai vyrų vis sunkiau išlaikyti tokį patį seksualinį krūvį, kurį pakeldavo, kai būdavo jaunesni. Daugelis sulaukę atitinkamo amžiaus, pasako seksui tabu, nes mano, kad jų seksualinis gyvenimas jau baigėsi, tačiau visiškai be reikalo. Pasirodo seksologai gali labai padėti, tik svarbiausia nepasiduoti ir nenuleisti rankų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Masturbacija

Kai kurie vyrai lengvai susijaudina vartydami nuogų merginų nuotraukas žurnaluose. Pornofilmai gali turėti tokį patį poveikį. Ką daryti, jei jūsų vyras masturbuojasi? Pirmiausia reikėtų jam parodyti, kad jūs galvojate, kaip padaryti, kad jam būtų gerai. Nepaslaptis, kad po santuokos moters kūno formos dažnai pakinta. Kosmetika tampa naudojama tik einant į darbą, o namuose nekreipiama dėmesio į savo išvaizdą. Nepaisant to, vyrui vis tiek reikia sekso, tik gali būti taip, kad jis trokšta to jau nebe su ta moterimi. Todėl kiekvienai moteriai būtina nepamiršti skirti pakankamai dėmesio savo išvaizdai, kad vyrui išliktų patrauklia ir seksualia. Intymusis gyvenimas - labai svarbus kiekvienam. Todėl apie jį tiek daug kalbama ir rašoma. Tad jeigu jūsų vyro geismas nesugrįžta, neatidėliokite sekso „vėliau“, o pasikonsultuokite su specialistais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų