REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Australijoje atliktas tyrimas rodo, kad žmonių elgesys lifte atskleidžia jų socialinę padėtį: pasirodo, vietą lifte žmonės pasirenka ne atsitiktinai, o nesąmoningai laikydamiesi socialinės hierarchijos principų.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimo autorė Rebekah Rousi stebėjo žmonių elgesį dviejuose aukščiausiuose Adelaidės miesto (Australija) biurų pastatuose. Ji nustatė, kad į liftą įžengę žmonės nusprendžia, kur jiems atsistoti, remdamiesi mikrosocialine hierarchija, kurią įvertina per kelias sekundes, kai prasiveria atvažiavusio lifto durys, skelbia „Dailymail.co.uk“.

REKLAMA

R. Rousi pranešė aptikusi tam tikrą tvarką, kurios paprastai laikosi liftu važiuojantys žmonės. Pasak psichologės, vyresnio amžiaus vyrai linkę atsistoti prie pačios lifto kabinos sienos. Prieš juos dažniausiai atsistoja jaunesni vyrai, o prieš juos – įvairaus amžiaus moterys.

Psichologė taip pat pastebėjo, kur paprastai lifto keleiviai nukreipia žvilgsnį kelionės metu. Vyrai paprastai žvelgia į lifto monitorius, į šoninius veidrodžius, norėdami pamatyti save (viename iš pastatų) o taip pat į durų veidrodžius (kitame pastate), kad galėtų pažvelgti į kitus bendrakeleivius.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu moterys dažniausiai žiūri į lifto monitorius, veidrodžius ir vengia akių kontakto su kitais keleviais.

Tyrimo autorė taip pat pastebėjo, kad drovūs žmonės stengiasi atsistoti lifto kabinos priekyje priešais duris, kad nematytų kitų keleivių, o drąsesni linkę atsistoti prie galinės sienos, kad galėtų matyti kitus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų