REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai vieni skaičiuoja, ar pirkti būstą, pasiskolinus pinigų iš banko, kiti per daug nesuka sau galvos ir nuomojasi, už nuomą paklodami po kelis tūkstančius per mėnesį. Prabangūs ir daug kainuojantys butai turi savo auditoriją ir išlaiko paklausą visus metus.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu beveik 30 proc. visų nekilnojamojo turto portale aruodas.lt publikuojamų butų nuomos skelbimų reklamuojami nuomojami butai, už kurių nuomą prašoma nuo 1800 Lt/mėn. Vilniuje tokių butų pasiūla sudaro beveik 40 proc. pasiūlos, kituose didžiuosiuose šalies miestuose tokių prabangių butų nuomos pasiūla siekia iki dešimtadalio pasiūlos.

REKLAMA

Pasak agentūros „Rebaltic“ brokerio Igno Vaitkunsko, kuris specializuojasi prabangių butų nuomos srityje, šiuo metu Vilniuje 2 kambarių prabangaus buto nuomos kaina siekia apie 1800–3000 Lt/mėn., 3 kambarių – apie 2000–4000 Lt/mėn., 4 ir daugiau kambarių – apie 3000–8000 Lt/mėn. Iš portalo Aruodas.lt kainų statistikos duomenų matyti, kad Kaune 2 kambarių prabangaus buto nuoma gali siekti 1500–1800 Lt/mėn., 3 kambarių – 1800–2500 Lt/mėn., 4 ir daugiau kambarių – 1900–3000 Lt/mėn. Klaipėdoje už prabangaus 2 kambarių buto nuomą prašoma vidutiniškai 1700 Lt/mėn., 3 kambarių – 1800–3000 Lt/mėn., 4 ir daugiau kambarių – 2000–3000 Lt/mėn.

REKLAMA
REKLAMA

I. Vaitkunsko teigimu, pagrindiniai prabangių butų klientai yra užsieniečiai, atvykstantys dirbti į Lietuvą (pavyzdžiui, ambasadų darbuotojai). Taip pat dalis klientų yra pasiturintys lietuviai, kurie dėl įvairių asmeninių priežasčių būsto nenori pirkti, bet gali sau leisti už nuomą mokėti po kelis tūkstančius litų. Visi prabangaus būsto ieškantys nuomininkai kelia skirtingų reikalavimų ir turi jų nemažai, bet dažniausi iš jų – aukštas būsto įrengimo lygis, tinkama nekilnojamojo turto vieta bei namo kokybė. Prabangių butų savininkai taip pat neatsilieka ir kelia nemažai reikalavimų nuomininkams: dažniausiai pageidaujama, kad turtą nuomotųsi žmonės, nelaikantys naminių gyvūnų, prašoma sumokėti didesnį nei standartinį vieno mėnesio nuomos dydžio užstatą arba nenorima nuomoti būsto lietuviams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prabangiais butais vadinami tokie butai, kurių įrengimui panaudotos aukšto lygio medžiagos ir baldai. Dažnai tokie butai būna įrengiami sau, neplanuojant nuomoti, tačiau pasikeitus asmeninei situacijai, nusprendžiama tokius butus išnuomoti kitiems. Kita dalis tokių butų įsigyjami, iš anksto nusprendus juos nuomoti ir orientuojant į pasiturinčius nuomininkus, todėl aukšto lygio įrengimu taip pat pasirūpinama iš anksto.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų