REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulio kelių kokybės reitingas: Lietuva šluosto nosis ne tik kaimynams

Tarp 144 pasaulio šalių Lietuva – 32-a.

Lietuva turi kuo pasidžiaugti. Neseniai paviešintame pranešime apie pasaulinį konkurencingumą, parengtą Pasaulio ekonomikos forumo ekspertų, mūsų šalis pagal kelių kokybę iš visų postsovietinių respublikų vertinama aukščiausiai – pasaulio reitinge užimą 32-ą vietą iš 144-ių šalių. Lietuvių keliai vertinami 5,2 balo iš septynių.

REKLAMA
REKLAMA

Artimiausius kaimynus pagal kelių būklę lenkiame gerokai: Estija reitinge užima 61-ą vietą (4,2 balo), o Latvija – 99-ą vietą (3,2 balo). Rusija pagal kelių kobybę užima 136-ą vietą. Rusiškų kelių būklė vertinama 2,3 balais iš 7.

REKLAMA

Geriausius kelius turi Prancūzija, Jungtiniai Arabų Emyratai ir Singapūras. Jų būklė vertinama 6,5 balo. Į dešimtuką geriausiųjų taip pat pateko Portugalija, Omanas, Šveicarija, Austrija, Honkongas, Suomija ir Vokietija.

Prasčiausi keliai, anot tarptautinių ekspertų, Moldavijoje. Jų kokybė vertinama 1,5 balo. Sąrašo pabaigoje taip pat atsidūrė kelios Europos šalys, įskaitant Lenkiją (2,6 balo), Bulgariją (2,5) ir Rumuniją (1,9). Iš kitų postsovietinių šalių tarp prasčiausiųjų taip pat yra Kirgizija (2,5) ir Ukraina (2,3).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų