REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Pirmadienį, gruodžio 3 d., sostinėje vykusioje spaudos konferencijoje pristatyti septyni „Metų automobilių 2013“ finalo dalyviai. Į geriausiųjų septynetą pateko trys vokiški, du japoniški modeliai, taip pat po vieną korėjietišką ir švedišką produktą.

REKLAMA
REKLAMA

Į svarbiausią „Metų automobilio“ titulą šiais metais pretenduoja šie automobiliai: 3 serijos BMW, „Kia Cee‘d“, „Opel Mokka“, „Renault Clio“, dvyniai „Toyota GT-86“ ir „Subaru BRZ“, „Volkswagen Golf“, „Volvo V40“.

REKLAMA

Be išrinktojo septynetuko į jį dar pretendavo 12 konkursui pristatytų automobilių. Kaip pažymėjo žurnalistų autoklubo prezidentas Valdas Valiukevičius, rinkimuose ne tik varžėsi rekordinis skaičius automobilių – 38, bet ir į geriausiųjų septynetą pretendavo net 19 automobilių, arba lygiai pusė.

Kaip pažymėjo komisijos senbuvis Renaldas Gabartas, šių metų konkurso stovykla buvo išskirtinė – dėl dalyvių gausos per trumpą laiką teko apdoroti itin didelį informacijos kiekį. Anot jo, užduoties nepalengvino ir tai, kad dauguma modelių buvo stiprūs pretendentai į geriausiųjų septynetą.

REKLAMA
REKLAMA

„Atsiranda ir emocinis faktorius, kuomet automobilį renkiesi širdimi. Manau, tai gera žinia visiems −Tiek paprastiems vairuotojams, tiek ir gamintojo atstovams“, – kalbėjo jis.

Antroje pagal svarbą, „Tautos automobilio“ nominacijoje šiuo metu pirmauja „Volvo V40“, gerokai atsiplėšęs nuo „Audi A6 Allroad“ ir „Volkswagen Passat Alltrack“. Švedų gamintojo kompaktinio modelio patekimas į finalinį septynetuką ir jo populiarumas atviruose rinkimuose, anot V. Valiukevičiaus, išskirtinis atvejis, kadangi specialistų nuomonė su publikos poreikiais dažniausiai nesutampa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Istorijoje pasitaikė įdomių dalykų, tais laikais, kai buvo galima balsuoti telefonu, komisiją labai nustebino rinkimuose pirmaujantis „Suzuki Grand Vitara“ modelis. Kaip vėliau paaiškėjo, gamintojo atstovas Lietuvoje paliko telefono automatą tam, kad šis nuolatos skambintų ir balsuotų. Tuomet vienas skambutis kainavo galbūt litą, o rezultatus teko anuliuoti“, – kalbėjo nominaciją pristatantis Mindaugas Grinius.

Šiais metais net 8 modeliai pretendavo į „Metų miesto visureigio titulą. Į geriausiųjų trejetuką pateko „Honda CR-V“, „Mazda CX-5“ ir „Opel Mokka“. Dėl geriausiam sportininkui įteikiamo „Metų vairo“ varžysis Didžiosios Britanijos „Porsche Carrera CUP“ serijos varžybose važiuojantis Jonas Gelžinis ir jaunoji kartingo žvaigždė Simas Juodviršis.  

REKLAMA

Metų automobilis 2013“ bus išrinktas šį sekmadienį 21 val. 15 min. tiesioginės transliacijos iš LRT studijos metu.

Įdomu tai, kad per visą konkurso istoriją daugiausiai – keturis kartus tokio įvertinimo sulaukė įvairių modelių „Ford“ gamintojo automobiliai. Tris kartus geidžiamiausią titulą buvo paveržę čekiški „Škoka“, du kartus – vokiški „Volkswagen“ automobiliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų