REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdančiosios Permainų koalicijos nebėra. Du iš trijų buvusių jos partnerių – konservatoriai ir Liberalų sąjūdis jau šiandien Seime turėtų pradėti tartis su opozicija dėl mažumos Vyriausybės ar naujos koalicijos, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar dabartinės koalicijos mirtį paskelbė patys konservatoriai savo patriarcho europarlamentaro Vytauto Landsbergio lūpomis. Tą patį pakartojo ir partijos Seimo frakcijos vadovas Jurgis Razma. Pasak J.Razmos, net jei liberalcentristai iki pirmadienio ryto vis dėlto jį paaukotų, bendras gyvenimas su jais nebegalimas.

REKLAMA

V.Landsbergis tikėjosi, kad išmetus liberalcentristus iš valdžios nereikės atsistatydinti visai Vyriausybei. Tuo atveju, jei iš jos pasitrauktų ar būtų išstumti visi keturi liberalcentristų ministrai, būtų pasikeitę daugiau nei pusė – aštuoni – jos narių ir turėtų atsistatydinti ji visa.

To paties tikėjosi ir laidoje apsilankęs J.Razma. „Nebūtų logiška užsiimti tokiomis procedūromis, juk liko vos pusmetis iki rinkimų", – apie tai, kad Seime gali tekti formuoti naują Vyriausybę, kalbėjo partijos Seimo frakcijos seniūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak J.Razmos, labiausiai tikėtinas kelias – vieno liberalcentristų ministrų perviliojimas mainais už palikimą poste. Toks laikomas kultūros ministras Arūnas Gelūnas.

J.Razma taip pat teigė, kad dabartinės valdančiosios koalicijos jau nebėra, o šiandien rytą konservatoriai ir Liberalų sąjūdis pradės konsultacijas su kitomis frakcijomis dėl mažumos Vyriausybės formavimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų