REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo kovo 1-osios pradės veikti naujoji „Google“ privatumo politika, kuri turės įtakos duomenims, kuriuos „Google“ surinko apie jus iki kovo 1-osios ir kuriuos surinks ateityje.

REKLAMA
REKLAMA

Iki šiol jūsų „Google“ paieškos istorija (paieškos ir tinklalapiai, kuriuose jūs lankėtės) buvo atskirta nuo kitų „Google“ produktų. Taip buvo dėl to, kad paieškos duomenys gali būti itin asmeniški susiejant juos su įvairia informacija jus, tokiai kaip gyvenamoji vieta, pomėgiai, amžius, seksualinė orientacija, religija, sveikatos problemos ir pan. Jeigu norite išvengti, kad „Google sujungtų jūsų naršymo istoriją su jūsų asmeniniais duomenimis, kuriuos „Google surinko apie jus su kitais savo produktais, tokiais kaip „Youtube“ ar „Google+“, galite pašalinti visus savo duomenis iš interneto paieškos istorijos ir sustabdyti tolesnį jūsų paieškos sekimą.

REKLAMA

Štai veiksmai, kuriais galima tai padaryti.

1.      Prisijunkite prie savo „Google“ paskyros.

 

Prisijunkite prie savo „Google“ paskyros. (nuotr. Organizatorių)Prisijunkite prie savo „Google“ paskyros. (nuotr. Organizatorių)

 

2.      Eikite į https://www.google.com/history.

https://www.google.com/history. (nuotr. Organizatorių)https://www.google.com/history. (nuotr. Organizatorių)


3.      Paspauskite „Remove all Web History".

Paspauskite „Remove all Web HistoryPaspauskite „Remove all Web History". (nuotr. Organizatorių)


4.      Paspauskite „OK".

Paspauskite „OKPaspauskite „OK". (nuotr. Organizatorių)


Svarbu: paspaudus ant paieškos istorijos išvalymo mygtuko ji iš karto pristabdoma (pause). Paspauskite dar kartą, kad šalinimas būtų pratęstas. Jūsų naršymo istorija nebus kaupiama tol, kol jūs vėl jos neaktyvuosite.

REKLAMA
REKLAMA

Jūsų paieškos istorijos kaupimo sustabdymas neužkirs kelio „Google“ toliau rinkti ir kaupti informacijos apie jus savo vidiniams tikslams. Taip pat tai nekeičia fakto, kad visa „Google“ sukaupta informacija apie jus gali būti panaudota kaip teisinis spaudimas.

Jei laikysite savo paieškos istorijos sekimą įjungtą, „Google“ ir toliau kaups duomenis apie jus neribotą laiką. Jeigu sekimą išjungsite, informacija apie jus po 18 mėnesių bus iš dalies dalinai nuasmeninta (anonimizuota) ir dalis rezultatų, kuriuos „Google“ pateikia kaip prioritetus paieškoje, nebebus pateikiami. Jei norite sumažinti duomenų, kuriuos apie jus kaupia „Google“, kiekį, rekomenduojama pasiskaityti EFF patarimus, kaip apsaugoti savo paieškos privatumą.

Jei turite keletą „Google“ paskyrų, reikėtų išvalyti jų visų paieškos istoriją.

Parengė SEOtyrimai.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų