REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Matydami žmonių nerimą, neviltį ir pasipiktinimą, Seimo socialdemokratai ragina Vyriausybę kuo skubiau pasirūpinti „Snoro“ banko indėlininkais.

REKLAMA
REKLAMA

„2008 m. Seime buvo priimtas socialdemokratų Vyriausybės inicijuotas Indėlių ir įsipareigojimų investuotojams draudimo įstatymas, kurio dėka per 20 dienų nuo bankroto paskelbimo banko indėlininkai privalo atgauti savo indėlius“, - primena Seimo LSDP frakcijos seniūnas Algirdas Butkevičius.

REKLAMA

Socialdemokratai taip pat ragina Vyriausybę pirmiausia pasirūpinti smulkiaisiais indėlininkais, kurie stokoja lėšų kasdieniams poreikiams. Be dėmesio taip pat negali likti ir savivaldybės, kurių lėšos irgi įstrigo bankrutavusiame banke, kadangi kyla grėsmė, jog be atlyginimų ir pragyvenimo šaltinio liks savivaldybėms priklausančių įstaigų darbuotojai.

LSDP frakciją stebina neskaidrūs Lietuvos banko ir laikinojo banko administratoriaus sprendimai neleisti žmonėms prieiti prie išsinuomotų „Snoro“ seifų bei atsiimti asmeninių daiktų, neturinčių nieko bendra su banko veikla.

REKLAMA
REKLAMA

„Žmonėms reikia aiškumo ir išsamios informacijos, kokie bus konkretūs Vyriausybės ir Lietuvos banko žingsniai, kada nukentėję indėlininkai atgaus savo prarastas santaupas“, - sako A. Butkevičius.

Jo nuomone, Andriaus Kubiliaus vadovaujama Vyriausybė dar kartą demonstruoja nesugebėjimą valdyti situacijos ir priimti ryžtingų ir būtinų pirmaeilių žmonėms sprendimų. Politiko teigimu, „Snoro“ banko nacionalizacija, vėliau karštligiškas sprendimas skelbti bankrotą sukėlė didelę sumaištį visuomenėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų