REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sunkus kasdienis 8 valandų darbas biure gali išvesti iš kantrybės net ramiausius asmenis.

Amerikiečius itin nervina bendradarbiai, vagiantys maisto produktus, o brazilai negali taikstytis su apkalbomis. Tokius rezultatus atskleidžia „LinkedIn“ atliktas tyrimas, kurio metu buvo siekiama išsiaiškinti labiausiai erzinančias bendradarbių savybes visuose pasaulio biuruose.

REKLAMA
REKLAMA

Apklausoje dalyvavo net 17 tūkst. žmonių iš įvairiausių šalių. Paaiškėjo, kad japonai nepakenčia darbe pokštaujančių kolegų, o indams kraujas užverda, kai bendradarbiai kabinete neišsijungia telefono garso signalo.

REKLAMA

Jeigu kada nors tektų darbuotis Vokietijoje, nepamirškite pavalgęs išvalyti virtuvės ir kitų bendrojo naudojimo patalpų, nes vokiečius siutina purvas bei netvarka.

„LinkedIn“ tyrimo duomenimis, Indijoje žmonės dažniausiai skundžiasi nepakenčiamu kolegų elgesiu, o italai yra tolerantiškiausi bendradarbių ydoms. JAV darbuotojai šiuo atžvilgiu atsidūrė beveik sąrašo viduryje.

Studijos metu buvo atsižvelgta ir į lyčių skirtumus. Štai net 69 proc. amerikiečių moterų trikdo netinkama kolegų darbo apranga, kita vertus, amerikiečiai vyrai daug laisvesni, nes tik trečdalis jų reikštų nepasitenkinimą dėl išvaizdos.

REKLAMA
REKLAMA

Pasirodo, kai kurie charakterio bruožai kelia nepasitenkinimą visiems pasaulio darbuotojomas nepriklausomai nuo amžiaus, lyties ar kultūros. Net 78 proc. respondentų pripažino, kad juos siutina nesugebėjimas prisiimti atsakomybės už savo veiksmus.

„LinkedIn“ atstovas Nicole’as Williamsas duodamas interviu „Forbes“ sakė: „Daugelis žmonių tiesiog nesuvokia savo elgesio įtakos kolegų psichologiniam komfortui. Jiems sunkiai sekasi suprasti, kodėl aplinkiniai gali jausti nepasitenkinimą ir susierzinimą. Tokia problema tampa rimta kliūtimi siekiant karjeros aukštumų. Be to, jauni darbuotojai į pastabas gali reaguoti pernelyg asmeniškai ir įsižeisti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot N. Williamso, negalima nepasitenkinimo kolegų išsišokimais paprasčiausiai užglaistyti ir apsimesti, kad problemos nėra. Svarbu išspręstis susidariusią konfliktinę situaciją, kol ji nepakenkė darbo efektyvumui ir karjerai.

Jeigu jūsų nenuramino tyrimo išvados ir vis dar jaučiate didžiulį nepasitenkinimą kolegų atžvilgiu, siūlome apsilankyti internetiniame puslapyje www.annoyingcoworker.com. Internetinėje erdvėje galėsite nevaržomai išlieti savo pyktį bei nuoskaudas ir pasidalyti košmariškais išgyvenimais su viso pasaulio likimo draugais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų