REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Kūno kultūros ir sporto departamente už nuopelnus sporto šakos plėtrai bei jubiliejinių sukakčių proga pagerbti sporto veteranai. Vienas iš aukščiausių apdovanojimų – už nuopelnus Lietuvos sportui Sporto garbės kryžius – įteiktas Elenai Vaidai Kubilienei, už indėlį į gimnastikos sportą, Kazimierui Budriui, už indėlį į krepšinio sportą, Valentinui Dragašiui, už indėlį į dviračių sportą, bei Savinijui Katauskui, už indėlį į rankinio sportą. Aukso, sidabro medaliai, kiti apdovanojimai buvo įteikti dar daugiau nei dvidešimčiai garbingo amžiaus sportininkų.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien susirinkome pagerbti sporto veteranų, tačiau aš matau vis dar jaunus, gražius žmones, kurie daug prisidėjo prie sporto plėtros Lietuvoje. Kiekvieno žmogaus darbas, kiekvienas indėlis duoda vaisių ir visi Lietuvos sporto pasiekimai yra kartu ir Jūsų nuopelnas“, – dėkodamas ir sveikindamas sakė Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Klemensas Rimšelis.

REKLAMA

Už nuopelnus ir 60 bei 75 metų jubiliejų progomis aukso medaliais apdovanoti: Jūratė Daktaraitė – už svarų indėlį į krepšinio sporto plėtrą Lietuvoje, Sigitas Skarelis – už indėlį į plaukimo sportą, Merūnas Griška – už indėlį plėtojant šaudymo sportą, Algirdas Virbickas – už indėlį plėtojant dviračių sportą, Jonas Grigas – už indėlį plėtojant sportą visiems Lietuvoje. Už reikšmingą indėlį į irklavimo sportą apdovanoti Rimantas Bakas, Petras Albertavičius ir Raimundas Žilinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Kūno kultūros ir sporto departamento sidabro medaliai už nuopelnus ir 50 bei 55 metų jubiliejų progomis įteikti: Alei Pikturienei – už svarų indėlį plėtojant šuolių į vandenį sportą, Jurdanui Radžiui – už indėlį į lengvosios atletikos sportą Lietuvoje, Sigitui Krukiui – už indėlį į krepšinio sportą, Stasiui Sabaliui bei Evaldui Malelei – už indėlį plėtojant imtynių sportą, Stanislovui Podvoiskij – už visuomeninę veiklą plėtojant sportą Lietuvoje bei Sergejui Jemeljanov – už indėlį į gimnastikos sportą Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atminimo medaliai skirti: Teresei Lauraitienei – už aktyvią veiklą plėtojant stalo teniso sportą Lietuvoje, Sigitai Mackonienei – už aktyvią veiklą plėtojant gimnastikos sportą bei Pauliui Daumantui – už aktyvią veiklą plėtojant imtynių sportą Lietuvoje.

Už indėlį į Lietuvos buriuotojų sportą apdovanotas iki šiol buriuojantis garbingo, 80 metų, amžiaus Vytautas Kovas. Už aktyvią veiklą plėtojant imtynių sportą Lietuvoje bei 70 metų jubiliejaus proga Kūno kultūros ir sporto departamento plakete apdovanotas Stasys Rimkus. Taip pat 60-mečio proga apdovanoti: Romualdas Urmilevičius – už aktyvią visuomeninę veiklą ir paramą plėtojant sportą Lietuvoje bei Eugenijus Suveizdis – už pedagoginę veiklą sporto srityje.

REKLAMA

Renginyje buvo pagerbti ir Tarptautinės kategorijos trenerio vardą gavę treneriai: Tatjana Krasauskienė, Algirdas Kazimieras Arelis, Vladislavas Sokolinskis, Kazys Maksvytis, Vaclovas Kidikas, Artūras Kalininas, Gediminas Pikūnas bei Vidmantas Vaičaitis.

Kūno kultūros ir sporto departamento apdovanojimai tradiciškai skiriami kartą per ketvirtį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų