REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Metų pradžioje prasidėję neramumai Egipte už galvų susiimti privertė ne vieną turizmo agentūrą.

REKLAMA
REKLAMA

Daugelis turistų suskubo palikti revoliucijos apimtą Egiptą, tačiau lietuviai nusprendė atostogų nenutraukti ir į gimtinę grįžo tada, kada ir planavo. „Viena lietuvė grįžusi tvirtino, kad tai – geriausios atostogos jos gyvenime“, – pasakojo kelionių organizatoriaus „Novaturas“ vadovas Linas Aldonis.

REKLAMA

Egiptas vėl populiarus

Pajutę stiprų turistų srautų mažėjimą, Egipto verslininkai ėmėsi visko, kad sulaikytų keliautojus savoje šalyje. „Jie smarkiai pagerino aptarnavimo kokybę, vietoj dingusių pramogų ėmė siūlyti kitas, šiek tiek nuleido kainas“, – aiškino L. Aldonis.

Galbūt todėl metų pradžioje visiškai nutraukus skrydžius į šią turistų pamėgtą Afrikos šalį ir juos vėl atnaujinus kelionės buvo labai greitai išpirktos. Pirmąjį kovo savaitgalį į Egiptą išskrido pilnas atostogauti trokštančių lietuvių lėktuvas, planuojami dar du skrydžiai. Anot „Novaturo“ atstovų, pusė poilsiautojų keliones įsigijo naujai, kita pusė perkėlė savo skrydžius iš vasario mėnesio, kai kelionės buvo nutrauktos.

REKLAMA
REKLAMA

Turistai grįžta į Egiptą, tačiau keleivių srautas, anot kelionių organizatoriaus, sumažėjo perpus. „Kovo mėnesį planuojame skraidinti tūkstantį keliautojų, jeigu bus poreikis, pasiūlysime papildomą skrydį, o kiek srautą didinsime balandį, priklausys nuo kovo mėnesio rezultatų“, – aiškino L. Aldonis.

Turkijos konkurentė Bulgarija

Pagrindine konkurente tautiečių pamėgtai Turkijai šiemet taps Bulgarija. „Ši kryptis labai maloniai nustebino. Palyginti su ankstesniais metais, kelionių į Bulgariją pardavėme šešis kartus daugiau“, – sakė „Novaturo“ pardavimo ir rinkodaros direktorius Tomas Mikalonis. Anot jo, kol Turkija augino savo turistų srautus, Bulgarija investavo į infrastruktūrą, o šiemet šiek tiek sumažinus kainas lietuviai vėl prisiminė šią šalį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kelionių organizatorius prisipažino, kad atšaukė ir pavasarines keliones į Tunisą. Į šią egzotišką šalį lietuviai galės nuvykti rudeniop. „Tunisas – ne ta kryptis, kur kasmet būtų galima važiuoti, – pasakojo L. Aldonis. – Be to, kelionė čia brangesnė, nes skrydis dukart ilgesnis nei į Turkiją. Lyginti su Egiptu šios šalies irgi negalima, nes Egiptas visais laikais investavo į turizmą, o Tunisas – ne.“

Estai keliauninkai

Lyginant trijų Baltijos valstybių – Lietuvos, Latvijos ir Estijos – piliečių keliavimo įpročius, skirtumų kur kas daugiau nei galima tikėtis. Visose trijose šalyse pavasarėjant kelionių parduodama daugiau, o apžvelgiant praėjusius metus matyti, kad mėgstamiausios išliko tos pačios šalys – Turkija, Graikija ir Bulgarija.

REKLAMA

Lyginant kelionių skaičius, tenkančius vienam gyventojui, daugiausiai praėjusiais metais keliavo estai. Slidinėti, anot kelionių organizatorių, labiausiai mėgsta latviai, Lietuvoje tokių kelionių skaičius auga, o estai dėtis slidžių nesiveržia.

Skirtumų matyti ir renkantis viešbučius. Prabangiausius viešbučius išsirenka Latvijos turistai, nors šioje šalyje turizmo sektorius labiausiai nukentėjo nuo finansinės krizės, estai renkasi kuklius viešbučius ir juose būna nedaug, nes leidžiasi į keliones po šalį. Tuo tarpu lietuviai mieliau nei lėktuvais į pažintines keliones leidžiasi autobusais.

REKLAMA

FAKTAI

Palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, 2011 metų sausį buvo parduota 3 kartus daugiau poilsinių kelionių.

Bulgariją atostogoms šiemet keliautojai rinkosi 6 kartus dažniau nei pernai.

Per išankstinio vasaros sezono pardavimą pažintines keliones autobusu sausį ir vasarį rinkosi beveik 3 kartus daugiau lietuvių nei praėjusiais metais tuo pačiu metu. Pažintinių kelionių skaičius lėktuvu per tą patį laikotarpį išaugo 2 kartus.

Palyginti su praėjusiais metais, 15 proc. išaugo kelionių skaičius į tolimuosius kraštus. Populiariausios kryptis – Šri Lanka, Kenija.

2011 metais „Novaturas“ tikisi 25 proc. padidinti pardavimą pagal apyvartą ir aptarnautų turistų skaičių.

Dina Sergijenko

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų