REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

elnes nusimovusio popiežiaus skulptūrėlė (populiarioji „caganer“) dėl dėmesio Katalonijos kalėdinėse mugėse šiemet varžysis su iš animacinių filmukų žinomu „kempiniuku plačiakelniu“ ir futbolininku Leo Messi, - informuoja užsienio žiniasklaida.

REKLAMA
REKLAMA

Keraminės „caganer“ skulptūrėlės, kaip žinia, vaizduoja garsius žmones besituštinančius. Jų gaminimo tradicija Katalonijos regione prasidėjo dar XVIII a. Katalonai savo ruožtu tikėjo, jog tokių skulptūrėlių lipdymas gali atnešti sėkmę ir derlių. Įžymybės pašiepiančių skulptūrėlių paskirtis, pasak šmaikščiųjų katalonų, yra parodyti, jog biologinių funkcijų negali išvengti nė vienas žmogus.

REKLAMA

Praeitais metais, anot prekeivių, labiausiai žmonės pirko JAV prezidento Barako Obamos ir pirmosios Prancūzijos damos Karlos Bruni-Sarkozy skulptūrėles, o šiemet sėkmės turėtų susilaukti argentiniečių futbolo dievo Leo Messi ir anapilin iškeliavusio Maiklo Džeksono „caganeriai“. Tarp vaikų tuo tarpu lyderiu turėtų tapti kultinis „kempiniukas plačiakelnis“ ir jo skulptūrėlės.

Vienos besituštinančios skulptūrėlės kaina kalėdinėse mugėse sieks nuo 6 iki 15 eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų