REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savo paslaptis nusinešė į kapą

Mantas Lideikis

Lazdijų rajono Seirijų miestelio gyventojai tyliai tarpusavyje pasišnabžda, jog mirus Irmai Kivarienei (40 m.) drauge su ja palaidotos ir visos šios moters paslaptys, ne vienerius metus buvusios vietinių gyventojų apkalbų objektu. I. Kivarienė mirė praėjusių metų gruodžio 28-ąją, nuo prieš porą dienų iki mirties pasidaryto aborto, kuris komplikavosi pūlingu gimdos uždegimu.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau kai kuriems seirijiškiams Irmos mirtis atnešė ir palengvėjimą. Mat miestelyje ir jo apylinkėse plačiai kalbama, jog moteris gan tvirtai aplink pirštą buvo apsukusi kai kuriuos vietinius vyriškius.

REKLAMA

Netoli Seirijų esančio Žagarių kaimo gyventojas Rimas Bagonas (35 m.) taip pat buvo tapęs Irmos taikiniu. Šiek tiek daugiau kaip prieš metus vienišas žagariškis buvo apkaltintas Irmos išprievartavimu ir sumušimu. Tačiau šių metų liepos 10-ąją dieną įvykęs baigiamasis Lazdijų rajono apylinkės teismo posėdis R. Bagoną išteisino, nes šio nusikalstama veikla moters atžvilgiu nebuvo įrodyta.

Nuo pat pradžių Rimas ir policijos pareigūnams, ir teismui teigė esąs nekaltas dėl jam mesto kaltinimo. R. Bagonui skaudu prisiminti tą nelemtą praėjusių metų birželio 7-ąją. Nors ta diena žadėjo būti puiki - vyriškis, baigęs Alytuje lankytus kursus ir įgijęs paklausią suvirintojo specialybę, kaip tik tą dieną iš Alytaus parsivežė tą patvirtinantį pažymėjimą.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip įprasta, tokį dalyką reikėjo šauniai atšvęsti. Todėl Rimas užsuko pas savo pažįstamą Seirijuose, drauge vyrai išgėrė degtinės. Iš Seirijų miestelio iki Rimo namų - keli kilometrai. O kelias veda kaip tik pro čia pat esantį Pošnios kaimą, kurio pačioje pirmoje sodyboje savo dėdės namuose ir gyveno Irma Kivarienė su savo vyru Kęstu (42 m.) bei trimis nepilnamečiais vaikais - dviem sūnumis ir dukterimi. Išvydusi pro šalį einantį pažįstamą, Irma pakvietė jį pasidalinti savo džiaugsmu ir drauge pavakaroti toliau. Rimas pasakojo, kad jau gerą pusmetį pažįstama moteriškė retai kada leisdavo ramiai praeiti pro šalį - vis pakviesdavo tai kavos išgerti, tai arbatos. Tąkart nieko blogo neįtardamas Rimas taip pat užsuko į jau pažįstamą sodybą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš pradžių degtinę gėrė keturiese, vėliau du sugėrovai išėjo, Rimas liko su Irma. Moteris pasiūlė išgerti dar, Rimas sutiko. O kas dėjosi vėliau, vyras nelabai teprisimena. Mat nuo didelio svaigalų kiekio, kaip pats teigia, tiesiog ir užmigęs ten, kur gėrė. Iš to vakaro Rimui likę prisiminimai, kai Irma sėdi jam ant kelių, kad ji buvusi be kelnaičių. Tačiau Rimas niekaip negalė|jo prisiminti, kad būtų moterį mušęs ar prievartavęs.

O apie tai jam teko sužinoti dar nuo pagirių skaudama galva kitą rytą, kai į namus atvykę policininkai be ceremonijų užsegė antrankius ir išgabeno Rimą į areštinę.

REKLAMA

Netrukus jis sužinojo, jog yra įtariamas I. Kivarienės išprievartavimu. Mat dar aną vakarą šioji apie tai, kad Rimas su ja per prievartą lytiškai santykiavęs, pasiskundė savo vyrui. Tuo tarpu Rimas niekaip nesugebėjo prisiminti moterį mušęs ir mylėjęsis per prievartą.

Tačiau atminties netekimas Rimui niekuo negelbėjo - 2 mėnesiams jis buvo suimtas ir uždarytas į Lukiškių tardymo izoliatorių. Pasibaigus suėmimo terminui, jis grąžintas atgal į Lazdijus ir pasirašęs pasižadėjimą neišvykti, paleistas laukti teismo į laisvę. Bet nepraėjus nė savaitei, išsikvietę bylą tiriantys pareigūnai Rimui pareiškė dar vieną kaltinimą - esą tą vakarą jis ne tik žaginęs Irmą, bet ir reikalavęs jo lytinę aistrą patenkinti dar ir oraliniu būdu. Net ir dabar Rimas susiraukia prisiminęs šį kaltinimą. Pasak jo paties, jis nieku gyvu negalėjo imtis tokių veiksmų.

REKLAMA

Rimas yra šventai įsitikinęs, jog tapo gudrios moters apgaulės auka. Jis nebūtų tuo toks tikras, jei nežinotų, kad panašios situacijos jau buvo pasikartojusios ir anksčiau. Tik niekuomet netikėjo, jog ir pats paklius ant meškerės. Mat ankstesnės Irmos aukos - dažniausiai vedę, pinigų turintys vyriškiai, galintys atskaičiuoti vieną kitą tūkstantuką už tai, kad jų nesantuokinių ryšių paslaptys neiškiltų aikštėn. Tuo tarpu Rimas nei turtingas, nei vedęs. Rimo žiniomis už tylėjimą Irma gali būti gavusi nuo trijų iki penkių tūkstančių litų bent iš penkių mokėti už tylėjimą pasiryžusių seirijiečių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau Rimo atveju moteriškei kiek "nenuskilo". Galbūt vyras jau buvo tiek girtas, kad tiesiog nieko nebepajėgė meilės aukštumose pasiekti, o gal ir iš tiesų nieko tarp jiedviejų nebuvo, nes atlikus specialius tyrimus ant moters drabužių neaptikta jokių Rimo kūno skysčių, o ypač išžaginimą patvirtinti galėjusios spermos pėdsakų. Savo parodymuose apie tos dienos įvykius painiojosi ir kai kurie liudytojai, todėl galų gale teismui neliko nieko kito, kaip Rimą visiškai išteisinti.

Tačiau kiek daugiau nei metus trukusi byla gerokai apgriovė asmeninį R. Bagono gyvenimą. Pasak Rimo, iki šiol niekas nenori jo įdarbinti. Darbdaviai, vos pažvelgę į jauno vyro praeitį, jo purtosi. Kol vyko teismo procesas, nors jau Rimas buvo laisvas ir galėjo dirbti, iš jo paskutinės darbovietės, pašnekovo žodžiais, jį išeiti privertė bendradarbiai.

REKLAMA

Rimas mano, jog juo žmonės nepasitiki ir dėl biografiją sutepusio vagystės fakto. Vyras neslėpė, kad 1990 metais buvo teistas už stambaus masto valstybinio turto vagystę - pagrobė iš kolūkio 12 tonų bulvių. Ir nors tas teistumas jau yra išnykęs, tačiau pats faktas velkasi iš paskos kaip uodega. Antra vertus, atsiradus naujiems kaltinimams, darbdaviai tikriausiai jau buvo įsitikinę, jog Rimas sės ilgam. Tačiau net ir viskam pasisukus atvirkščiai, darbo niekas siūlyti, žinoma, nepuola.

Tuo tarpu Kivarų šeima puikiai pažįstama ir Seirijų seniūnijos darbuotojams. Čia dirbančios specialistės ne sykį lankydavosi šios problemine laikytos šeimos namuose. Kęstas Kivaras nuo kolūkių sugriuvimo neturėjo jokio pastovesnio darbo. Irma dar kurį laiką dirbo parduotuvėje Seirijuose. Ir nors šeima apibūdinama kaip gana tvarkinga, čia buvo dažnai girtaujama. Tik, kaip pasakojo viena iš valdininkių, kol vieni gerdavo, kažkas iš tos šeimos vis dėlto būdavo blaivus, prižiūrėdavo ir namus, ir vaikus. Pati Irma išgėrusi garsėjo nepaprastai grubiu ir agresyviu elgesiu - jos namus lankiusioms socialinėms darbuotojoms yra tekę išgirsti ne pačių maloniausių žodžių. Moteris mėgdavo dažnai dingti iš namų, niekam nieko nesakiusi prapuldavo savaitei ir ilgiau.

REKLAMA

Dar viena iš paslapčių, kurias Irma nusinešė į kapą - stebėtinai besikaitalioją jo kūno apvalumai. Kai kurie Seirijų apylinkės gyventojai, artimiau pažinoję šią moterį, teigė, jog būdavo tokių dienų, kai ji akivaizdžiai atrodydavo besilaukianti, o po to staiga imdavo ir sublogdavo. Ir šis reiškinys, pastebėtas net keletą kartų, žmonėms davė daug medžiagos įvairiausiems gandams. Tačiau bent jau iš dalies šiuos gandus patvirtina ir faktas.

Po I. Kivarienės mirties, kai Lazdijų ligoninės medikai nustatė, kad moteris mirė dėl itin nekokybiškai atlikto aborto ir įneštos infekcijos, policijos pareigūnai jos namuose atliko kratą. Rezultatai šiurpino - aptikti dviejų naujagimių lavoniukai. Jie buvo dar tiek neišsivystę, jog ekspertai netgi negalėjo nustatyti vaikų lyties. Tačiau atlikus genetinį tyrimą atskleista, kad vaikai yra ne kieno nors kito, o abiejų sutuoktinių Kivarų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų