• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip nuspėti sveikatos būklę pagal rankas

Rankos - tikras informacijos šaltinis: pagal jas kaip iš knygos galima sužinoti ne tik žmogaus praeitį ir ateitį, jo polinkius bei charakterį, bet ir apie žmogaus sveikatos būklę. Tereikia į jas įdėmiai įsižiūrėti.

REKLAMA
REKLAMA

Raudoni delnai byloja apie toksinį kepenų pažeidimą: tai gali būti hepatitas ar hepatozė. Marmurinis raštas ant delnų leidžia nuspėti esant vegetatyvinės nervų sistemos sutrikimus.

REKLAMA

Jei delnų oda įgauna gelsvą atspalvį, gali būti, jog esama pakitimų kepenyse ar tulžies pūslėje (hepatitas, tulžies pūslės akmenligė, sutrikimai tulžies latakuose, cholangitas ar cholecistitas).

Rudos dėmės išorinėje pirštų pusėje liudija ne tik apie amžių (Odos pigmentacijos sutrikimai būdingi dažniausiai tik pagyvenusiems žmonėms), bet ir apie tai, kad kažkas negerai tulžies pūslei.

Jei pirštų ir delnų oda pleiskanoja smulkiomis pleiskanėlėmis, gali būti, kad organizme trūksta vitaminų A ir D. Jei oda pleiskanoja stambiomis odos dalelėmis - nedelsdami kreipkitės į dermatologą: į rankas "įsimetė" grybelis.

REKLAMA
REKLAMA

Rankų temperatūra - savijautos barometras

Šaltos rankos - periferinės kraujotakos sutrikimo požymis: organizmui stinga nikotininės rūgšties. Reikia pasirūpinti jos atsargų papildymu vitaminais arba į racioną įtraukti patiekalų, turinčių šios rūgšties: pieno produktų, mėsos, žuvies, grybų, grikių kruopų, pupelių, kopūstų.

Jei delnai kaista, vadinasi, kepenys nepajėgia susidoroti su intoksikacija, sukelta apsinuodijus vaistais, alkoholiu, cheminėmis medžiagomis.

"Skruzdžių bėgiojimas" delnais byloja, jog žmogus turi endokrininės sistemos problemų.

Drėgnos rankos - taip pat endokrininės sistemos sutrikimų požymis (gali būti, jog jums - skydliaukės hiperfunkcija). O delnų odos sausumas ir blyškumas byloja apie skydliaukės hipofunkciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėmės ant pirštų galiukų gali įspėti apie sveikatos problemas.

Jei žmogui dažnai tirpsta mažieji pirštai, reikėtų kreiptis į kardiologus - šios problemos siejasi su širdies ir kraujagyslių sistema. O didžiųjų pirštų aptirpimas nurodo, jog silpna kvėpavimo sistema.

Jei pirštų galų pagalvėlėse atsirado gilių išilginių "griovelių", panašių į raukšles, reikėtų atkreipti dėmesį į endokrininę sistemą - galbūt jums hipotireozė ar cukrinis diabetas.

Jei pirštų galai įgavo purpurinę spalvą, susirūpinkite savo virškinimo sistema, jei tamsiai raudoną ar net violetinę spalvą - atkreipkite dėmesį į inkstus ir kepenis. Jeigu dėmės ant vadinamosios "Veneros kalvos" - gali būti, jog ne viskas gerai lytiniams organams.

REKLAMA

Smiliaus šoninio paviršiaus niežulys liudija apie storosios žarnos veiklos sutrikimą. Jei peršti smiliaus išorinę pusę, gali būti jog sutriko tulžies pūslės veikla.

Traškantys sąnariai - kalcio deficito požymis

Nemažai įdomių išvadų galima padaryti atidžiai įvertinus sąnarių būklę. Labai lankstūs sąnariai (arba atvirkščiai - sunkiai besilankstantys), esant sumažėjusiam pirštų raumenų tonusui, byloja apie kepenų ir tulžies pūslės veiklos sutrikimus.

Pirštų sąnarių traškėjimas - kalcio trūkumo organizme požymis. Netaisyklingos formos skausmingi pirštų sąnariai - artrito požymis. Dažniausiai tokių pokyčių atsiranda žmonėms, sergantiems podagra.

REKLAMA

Jei sąnariai tampa skausmingi, patinsta, parausta, reikėtų skubiai kreiptis į gydytoją - tai aiškus poliartrito simptomas. O skausmingas sąnariukas tarp antro ir trečio pirštakaulio (smiliaus ir bevardžio) įspėja apie greitą rimtą kelio sąnario ligą.

Pagal rankos formą galima nuspėti būsimas ligas

Nuo seno pastebėta: kuo delnas platesnis, tuo stipresnė sveikata. Tačiau žmonės, kurių delnai platūs, o pirštai trumpi, linkę sirgti kraujotakos sistemos ligomis, visų pirma - padidėjusiu kraujospūdžiu.

Žmonės, kurių siauri delnai, ploni ilgi pirštai ir blyški oda, dažnai išsiskiria silpna nervų sistema, jautriai reaguoja į staigius temperatūros pokyčius arba atmosferos slėgį, laiko juostų pokyčius, emocines perkrovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mažų pirštelių savininkai dažnai serga bronchine astma, tiesiosios žarnos uždegimu, hipotonija.

Žmonės, kurių delnai mėsingi, neretai turi problemų su kraujo apytaka: jų medžiagų apykaita susilpnėjusi, galima skydliaukės hipofunkcija.

Skausmo taškas nurodo konkretaus organo veiklos sutrikimą

Pagal kinų mediciną, taškas pačiame delno centre laikomas energetiniu viso organizmo centru. Jei, stipriai paspaudus jį kitos rankos pirštu, jaučiamas diegiantis skausmas - vadinasi, esama sveikatos problemų ir derėtų rimtai susirūpinti savo savijauta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų