REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus prostitučių siaubu - Vaidotų mafija

Daiva NORKIENĖ

Tai, ką atlikusi žurnalistinį tyrimą sužinojo "Akistata", yra siaubinga. Vilniaus geležinkelio stoties prostitutes pradėjo savo orgijose naudoti sadistų kompanija, tam tikslui miške turinti įsirengusi specialų "kankinimų rūsį"!

REKLAMA
REKLAMA

Vieną aštuntą mėnesį nėščią prostitutę sadistai taip iškankino, jog ši prieš laiką pagimdė. Pasaulį išvydo nesveika mergytė, o ant jos kūnelio buvo įgimtų pigmentinių dėmių. Beje, tose pačiose vietose, per kurias buvo daužoma jos mama! Kita mergina kankinta dar rafinuočiau: jai į krūtis bei intymias vietas sadistai prismaigstė storų vienkartinių medicininių adatų. Trečia po visą parą trukusių fizinių kankinimų ištikta komos atsidūrė reanimacijoje... Dažniausiai stoties peteliškes kankina vadinamoji Vaidotų mafija, prieš kurią bejėgės tiek policija, tiek prokuratūra.

REKLAMA

Dar viena naujiena: iškamuotos stoties moteriškės žengė neregėtai drąsų žingsnį - liovėsi mokėti duoklę Vilniaus nusikaltėliams! Kam joms "stogas", kuris negina ir nesaugo?!.

Oksana kankinta parą

Oksana yra netipiška 20 metų stoties prostitutė. Visi, kas ją pirmąkart pamato "šlifuojančią" šaligatvį tarp "Gintaro" viešbučio ir restorano "Mc Donald", neatsistebi: "Vaikeli, ar tu bent jau vidurinę baigei?" Oksana, priešingai nei daugelis jos kolegių, tebeturi visus dantis, yra šviesaus veido ir spinduliuoja kažkokiu "nekaltu", beveik vaikišku grožiu. Tačiau pirmasis įspūdis apgaulingas - dvidešimtmetė turi trejų metų prostitucijos stažą ir per visą šią "karjerą" yra mačiusi šilta ir šalta. Vasaros pradžioje ji tik per plaukelį liko gyva.

REKLAMA
REKLAMA

- Mes įpratusios saugotis raudono golfuko ir senos "Ford Sierra", - "Akistatai" pasakojo prostitutė. - Mat šiais automobiliais atvažiuoja merginų gaudyti "pacanai" iš Vaidotų. Jeigu pateksi jiems į rankas, aišku kaip du kart du - kentėsi. Tačiau tą kartą privažiavo automobilis su man nematytu vyriškiu. Atrodė padorus, todėl susitarėme dėl kainos ir sėdau į jo mašiną.

Oksana dar nežinojo patekusi į sadistų iškrypėlių nagus.

Prostitutę paėmęs pikapas pasuko nuošaloko Pilaitės mikrorajono link, jį pervažiavo ir nuskriejo į Sudervę vedančiu plentu. Moteris kurį laiką nieko blogo neįtarė, nes maždaug 25 metų vairuotojas atrodė visai padoriai ir visą kelią "nuoširdžiai" apie šį bei tą plepėjo. Netoliese jis turįs nedidelį namą ir ten visiškai ramiai ir niekam netrukdant bus galima sutvarkyti "reikalą". Kadangi už tuos "reikalus" prostitutėms kapsi nemaži pinigai (Oksana imdavusi po 50 litų), tai atstumas nuo Vilniaus neturėjo jokios reikšmės. Paprastai klientai savo vienkartinio naudojimo damas net ir neprašomi parveždavo į miestą - ten, iš kur paėmė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau netrukus dvidešimtmetės veidas ištįso iš baimės ir nustebimo: tuščiame plente ji pastebėjo, kad nė truputėlio neatsilikdami iš paskos seka dar du lengvieji automobiliai su pilnais ekipažais, o beveik tuo pačiu metu jai už nugaros sušlamėjo ir iš bagažinės išlindo ten tūnojęs antras vyriškis. Pikapas tuojau pat pasuko iš plento, nudardėjo miško link ir, kurį laiką sukiojęsis siaurais, tankmėje vos žymiais keliukais, sustojo.

Ten stūksojo kažkokia mažytė sukiužusi trobelė, o iš visų trijų automobilių pradėjo lįsti "klientai": "Nu ką, kurva, atvažiavome!" Kol turėjo pilną sąmonę, Oksana suskaičiavo iš viso dešimt "mielų", intelekto nesubjaurotų veidelių, kuriuos net patys nusikaltėliai savikritiškai vadina "snukiais". Ypač šis palyginimas tinka tada, kai juos iškreipia dar ir šlykščios gyvuliško pasitenkinimo grimasos. Miškas, nuošali niekieno nelankoma tankmė orgijoms buvo pasirinkta neatsitiktinai.

REKLAMA

- Mane su pertraukomis kankino parą, - "Akistatos" žurnalistei papasakojo per plauką gyva likusi moteris. - Visi dešimt pakaitomis spardė, daužė rankomis, tąsė už plaukų, purtė. Veidas pasidarė tarsi vata - ištino, pasruvo ašarom ir krauju, tačiau netrukus ėmiau nebejausti skausmo. Ar liksiu gyva, buvo vienintelė mano mintis. Ir kai jau imdavau nesuvokti nei kur esu, nei kas man darosi, jie pasitraukdavo. Manau, ne iš gailesčio, o todėl, kad galėtų patys atsipūsti, pavalgyti ir išgerti.

Kodėl Oksana per tas trumputes pertraukėles nemėgino bėgti ir slėptis miško tankmėj?

- Kol jie miške susėdę gerdavo ir stiprindavosi, mane pririšdavo prie automobilio sėdynės. Taigi turėjau sėdėti ir laukti kito kankinimų etapo. O jeigu būčiau labiau pasimuisčiusi, ko gero, būtų vietoj užmušę ir niekada nepaleidę

REKLAMA

Į Oksanos ašaras, maldavimus ir skundą, kad našlaičiu liks josios neseniai gimęs kūdikis, niekas nekreipė dėmesio. Mušdami jai net nepaaiškino, kuo, jų manymu, auka yra nusidėjusi. Jeigu bent jau būtų šaukę, kad "čia tau už prostituciją ir už visas neištikimas pasaulio moteris", būtų buvę aišku, kad psichopatai kerštauja už jiems vieniems suprantamas moteriškosios giminės nuodėmes. Tačiau kankindami Oksaną sadistai tylėjo. Žodžiu, smūgis - tyla - degtinės gurkšnelis - vėl smūgis. Toks buvo ištisas 24 valandas trukusios orgijos scenarijus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nubudo, žiūri - policininkas

Kai prostitutė buvo beveik prie mirties, ją vėl pasodino į pikapą ir, pavėžėję Vilniaus kryptimi, išmetė gatvėje. Oksana suprato, kad jeigu ji dabar, temstant, nepasieks sostinės, gali amžiams likti toje šalikelėje.

- Ėjau, bėgau iš paskutiniųjų, - prisimena pašnekovė. - Kojos pynėsi, per kraują ir ašaras nemačiau kelio. Vienintelė mintis buvo kaip nors pasiekti tolumoje boluojančius mikrorajono daugiaaukščius. Juk ten pilna žmonių, kas nors vis tiek pastebės, apgins. Jau buvau visai netoli Pilaitės, kai manęs pasigailėjo kažkoks geraširdis pravažiuojantis vairuotojas. Jis mane pasisodino į automobilį ir kuo skubiausiai nugabeno į ligoninę. Neprisimenu, kas jis, ir, ko gero, nespėjau net padėkoti. Ligoninės Priėmimo skyriuje nukritau be sąmonės.

REKLAMA

Paskui sekė dienos, savaitės reanimacijoje. Oksana buvo per plaukelį nuo mirties, ištikta komos. Ir niekas nežinojo, kas ji ir kaip tai atsitiko. Visa, ką ji prisimena iš to laikotarpio, tai nubudimą:

- Atsimerkiu po komos, žiūriu - virš manęs pasilenkęs uniformuotas policininkas ir prašo pabusti, pasakyti, kas ir už ką mane...

Kai po pusės mėnesio intensyvaus gydymo moteris sustiprėjo, jai teko patirti dar vieną išmėginimą - su pareigūnais automobiliu išnaršyti pusę Pilaitės ir Sudervės plento miškų. Ieškojo tankmėje matytos trobelės, kurios savininką ir ketino nustatyti pareigūnai. Deja, veltui - Oksanai nepavyko atsekti tais pačiais klaidžiais nepažįstamo miško keliukais. Nusikaltėliai neišaiškinti.

REKLAMA

Vaidotų mafija

Tikros mafijos Vilniuje nėra nuo to laiko, kai triukšmingai sutriuškinta garsioji "Vilniaus brigada". Bent taip skelbia ir, matyt, patys tuo nori tikėti policijos operatyvininkai. Tačiau kai kurios smulkios neįtakingos nusikaltėlių grupelės jau skelbiasi esą "mafija". Viena tokia - neseniai prie Vilniaus miesto prijungtų Vaidotų grupuotė. Ką apie ją žino ir pasakoja sostinės pareigūnai, perskaitysite toliau. Tačiau pirmiausia - pačių prostitučių liudijimai. Štai ką mums papasakojo stoties "darbštuolė" Martyna.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Septynerius metus verčiuosi prostitucija, tačiau tokioje baimėje niekad negyvenau, - "Akistatai" prisipažino Martyna. - Štai, žiūrėkit, koks mano veidas! Tos duobės, tie randai atsirado ne šiaip sau. Mane sudaužė kažkokie sadistai. Ir cigaretėmis degino kūną, ir pririšę prie medžio tol čaižė rykštėmis, kol sutrūko ir atšokinėjo nugaros oda. Bet tai niekis, tai - tik eilinių "pamišėlių" darbai. Pasiima, nuveža į nuošalią vietą, prižada gerai sumokėti, o vietoje pažadėto užmokesčio "atidaužo" ir išmeta pakelėj. Prie to dar galima priprasti. Bet ką daro Vaidotų "pacanai", tai jau "bespredelas". Jie gaudo mūsų merginas ir vežasi į savo slaptavietes kankinti. Kur? Kiek žinau iš nukentėjusių draugių, vienas rūsys yra kažkur miške prie Vaidotų, kita vieta - pačiuose Vaidotuose, vieno iš jų name.

REKLAMA

Martynos pasakojimas toks kraupus, kad atrodo neįtikėtinas. Tačiau tą patį "Akistatai" liudijo ne viena jos kolegė. Vilniaus miesto apylinkės prokuratūroje dėl prostitutės sumušimo buvo iškelta baudžiamoji byla, o pačiuose Vaidotuose žurnalistei pavyko surasti dar kelis apie "Vaidotų mafijos" žiaurumus papasakojusius liudininkus.

Martynos draugė vertėsi prostitucija net ir būdama aštuntą mėnesį nėščia.

- Ją pasigavo ir paaiškino, kad nubaus už tai, jog ji dirba tokį darbą būdama nėščia, - prisimena pašnekovė. - Draugę nusivežė į savo slėptuvę ir tol prievartavo, mušė ir tyčiojosi, kol ji prarado sąmonę. Tada pavėžėjo ir išmetė pakelėj. Atsigavusi draugė vos ne vos pasiekė miestą, kurį laiką vartėsi skausmuose ir mėgino gydytis, tačiau jai vis tiek prasidėjo priešlaikinis gimdymas. Dar vieną "mergaitę" vaidotiškiai kankino tol, kol jai lūžo koja ir ranka, - teigė Martyna.

REKLAMA

Pasak pašnekovės, šiai prostitutei plaktuku (kad labiau skaudėtų) mafioziai iš visų jėgų daužė per alkūnių sąnarius ir kelių girneles. Tikriausiai kiekvienas yra patyręs, kaip "saldu" užsigauti, tarkim, alkūnės sąnarį - tarsi elektra trenkia. Jaunai moteriai sadistai per šias vietas tol daužė, kol... lūžo kaulai.

Beje, Martyna teigia girdėjusi, kad Vaidotų mafioziams prokuratūroje buvo iškelta viena byla, tačiau "vienai aukai vaidotiškiai sumetė nemažai pinigų, lyg ir butą nupirko, todėl jų nepasodino".

Pasak Martynos, nuo vaidotiškių jau yra nukentėjusios vos ne visos stoties merginos, tačiau jie siautėja nevaldomi.

REKLAMA
REKLAMA

Visa tai prisiminus pašnekovei virpėjo balsas.

Nužudė ir išprotėjo?

Kad bent kiek išsiaiškintų, kas ta Vaidotų mafija, "Akistatos" žurnalistei teko imtis ir šiokios tokios "konspiracijos". Į gyvenvietės gale esančią siaurą proletariškai paprastų namų gatvelę atvažiavome skiriamaisiais redakcijos ženklais nepažymėtu automobiliu. Ten gyvenimas verda panašiai kaip senoviniame rėžiniame kaime: abipus keliuko susigrūdusių trobelių gyventojai "šalies ir kaimo naujienomis" dalinasi gatvėje. Daugeliui ji atstoja ir "parko alėją", ir susirinkimų vietą. Draugiškiems daugiausia rusakalbiams kaimynams ne paslaptis, kas vyksta net ir penktoje ar dešimtoje nuo jų troboje. Netrukus žurnalistės automobilį pastebėjo viena su vandens kibiru skubėjusi močiutė ir ėmė smalsiai dirsčioti. Paaiškinus, kad esu žurnalistė ir domiuosi, ar čia, Vaidotuose, saugu gyventi, močiutė tiesiog išsiliejo:

- Vaikeli, vaikeli! Čia tie mafioziai praeiti neduoda. Neduok Dieve, kokie baisūs. Niekur nedirba, iš kaimynų viską vagia. O štai aname name gyvena vieno mafiiozio tėvai. Matot, kokie turtingi. Gariūnuose prekiauja (močiutė parodė didumu ir nauja, geresne už gretimas tvora išsiskiriantį mūrinuką pačiame gatvės gale - D. N.). Tai va, jie savo sūnelį jau kelintą kartą nuo kalėjimo išperka.

REKLAMA

O kaip dėl kankinamų merginų?

- O, čia jau ne vienas atvejis buvo! Viena pabėgo sulaužyta, dėl kitos policija važinėjo, juos (mafiozius - D. N.) buvo sugaudę ir uždarę. Bet dabar, mačiau, dauguma ir vėl laisvėje.

Apie vadinamąją Vaidotų mafiją "Akistatos" žurnalistė mėgino teirautis ir artimiausioje nuovadoje, Pagiriuose. Tačiau paaiškėjo, kad pareigūnai tiktai "kažką apie tokius girdėjo", bet Vaidotų miestelis - ne jų teritorija. Reikia kreiptis į miesto komisariatą.

Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros vienas iš vadovų, Mykolas Girdiušas, "Akistatos" žurnalistės taip pat nenudžiugino.

- Prisimenu tą atvejį, kai viena auka vos gyva pabėgo. Iškėlėme bylą, pateikėme kaltinimus 5 asmenims, tačiau vis dar negalime jos atiduoti teismui. Tikrai į laisvę išleisti trys iš penkių kaltinamųjų. Du tebėra suimti, - prokuroras atrodė nusiteikęs pesimistiškai. - Bet nėra kaip užbaigti bylą, nes vienas iš pagrindinių kaltinamųjų susirgo psichikos liga ir vis guli psichiatrijos ligoninėje.

Beje, pasak prokuroro M. Girdiušo, minėtas tos bylos kaltinamasis po "nuotykio" su mergina spėjo ir dar labiau prisidirbti - jis įtariamas žmogaus nužudymu. Šią baudžiamąją bylą tiria Vilniaus rajono apylinkės prokuratūra, plačiau apie ją rašysime kitose publikacijose.

REKLAMA

Nemoka mafijai duoklės!

Nuolatinės baimės iškankintos Vilniaus prostitutės susirinko pasitarti, kaip gintis. Stoties teritorijoje triūsiančias mergeles kontroliuoja viena iš rimtesnių sostinės gaujų. Banditai nepamiršdavo kas savaitę atvažiuoti ir iš kiekvienos surinkti po 50 litų duoklę. Už tai maloniai žadėdavo "stogą" ir pagalbą, jei kas nuskriaus. Tačiau manote, kad jas kas nors saugojo ir gynė?

Tiek Martyna, tiek Oksana, taip pat ir trečia mūsų kalbintųjų - Ina - vienbalsiai tvirtino, kad "stogas" nė kartelio nepasivargino surasti ir nubausti jas ir jų drauges kankinusius asmenis. Todėl (negirdėtas dalykas!) dalis stoties prostitučių susitarė ir liovėsi mokėti duoklę vienai įtakingiausių miesto gaujų!

- Ką jie mums už tai padarė? - perklausė Ina. - Na, dabar nebegalime klientų laukti savo įprastoje vietoje tarp "Gintaro" ir "makdonaldo". Atvažiuoja, pagauna, sumuša. Pasitraukėme į Sodų gatvę, o kadangi ten kaip tik yra ir policijos komisariatas, ir vienas teismas, dirbti ramiau.

Ina už tai, jog atsisakė mokėti duoklę, nukentėjo kitaip. Nusikaltėliai pasekė, kur yra jos namai, ir iš keršto apvogė. Tačiau Ina turi tris nuolatinius klientus policininkus. Ji jiems pasiskundė ir, kaip girdėjo, vagys šiuo metu jau "ilsisi" Lukiškėse. O pavogtus daiktus Inai netrukus sugrąžino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų