REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Meilužės godos

Virginija GRIGALIŪNIENĖ

Rimantė (28 m.) už bendraamžio Vaido ištekėjo prieš šešerius metus. Susilaukė dviejų pametinukių. Šiuo metu Rimantės šeima gyvena nuosavame dviejų kambarių bute, turi vasarnamį, važinėja apynauju automobiliu. Abu dirba ir neblogai uždirba. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, jog tai ideali pora. Tačiau tik iš pirmo žvilgsnio... Rimantė jau antri metai darbdavio meilužė.

REKLAMA
REKLAMA

- Kai draugės tėvas pasiūlė ateiti dirbti į jo kirpyklą, labai nudžiugau, - prisidegusi cigaretę lėtai, tarsi stengdamasi prisiminti visas smulkmenas, pasakojo Rimantė. - Mat kirpykla, kurioje dirbau iki dekreto, jau buvo bankrutavusi, ir aš tuo metu visais kanalais ieškojau kitos darbovietės... O bene svarbiausia tai, jog Raimondas pasiūlė padorų užmokestį!

REKLAMA

Pirmuosius mėnesius naujojoje darbo vietoje Rimantei sekėsi neblogai. Praktikos turinti kirpėja mikliai ir kvalifikuotai sukosi, tad per trumpą laiką spėjo susirasti nemažai nuolatinių klientų. Tačiau kartu su pasitikėjimu moteris pajuto ir kone dvigubai vyresnio darbdavio prielankumą, nuolat persekiojantį žvilgsnį. O vieną vėlų vakarą, išleidęs namo kitas pamainos darbuotojas, kirpyklos savininkas staiga užrakino iš vidaus duris ir Rimantei pasiūlė "trumpam" nusivilkti paltą...

REKLAMA
REKLAMA

- Drebėjau iš baimės - o jei atvažiuos vyras? - tęsė Rimantė. - Tačiau neturėjau kito pasirinkimo. Juk atstūmusi Raimondą jau kitą dieną būčiau tapusi bedarbe...

Po pirmojo "sugriešinimo" sekė antras, trečias, dešimtas... Raimondas žvilgsniu leisdavo suprasti, kada Rimantė privalo "užtrukti" darbe. Rimantė dėl to ir pyko ant savęs, ir... šiek tiek savimi didžiavosi. Juk ją - ne kurią kitą! - pasirinko šefas; jai - ne kitoms - mokėjo didžiausią atlyginimą! Be to, Raimondas visada vaikščiodavo stilingai apsirengęs, išsikvėpinęs, pasitempęs... Rajono centras, kuriame Rimantė gyvena ir dirba - ne Vilnius, tad meilužių porai nebuvo jokių galimybių "išeiti iš pogrindžio" - karštas jausmų valandėles juodu leisdavo vienoje ir toje pačioje vietoje - kirpykloje, ant siauros sofytės...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip tęsiasi jau antri metai... Per šį laiką pasitaikė visko - ir svaiginančių akimirkų iki sąmonės netekimo, ir skaudžių nusivylimų... Rimantė visą gyvenimą prisimins, deja, jau buvusios draugės, Raimondo dukters, telefonu išdrėbtus žodžius: "Kiaule, aš tau padėjau rasti darbą, o tu tėvui galvą susukai!" Iš kur Aistė viską sužinojo, Rimantė iki šiol negali suprasti... Gal, girdi, kada patykojo po pirmojo aukšto balkonu? Visa laimė, kad apie Rimantės "gastroles" kol kas ničnieko nenujaučia josios vyras. Kaip jis reaguotų, Rimantė bijo net pagalvoti.

REKLAMA

- Ką man daryti? Kaip iš tos purvo balos išsikapstyti? - vos ne verkdama atviravo Rimantė. - Kartais norisi išgerti saują tablečių ir visiems laikams užmerkti akis. Nuolat save graužiu, kodėl vis pritrūksta drąsos pasakyti "ne". Gėda ir prieš gerą, ištikimą vyrą, kuris tikrai to nenusipelnęs, ir prieš Raimondo artimuosius...

Rimantė prisipažino, jog sykį su Raimondu kalbėjosi apie išsiskyrimą. Deja, meilužis apie tai nenorėjo nė girdėti. Net ėmė grasinti - jei Rimantė jį atstumsianti, apie "meilės trikampį" viską sužinosiąs josios vyras Vaidas!

REKLAMA

- O gal man pačiai reikėtų vyrui viską prisipažinti ir paprašyti atleidimo? - svarstė Rimantė. - Geriau jis tai išgirstų iš manęs nei iš svetimų...

Tačiau žengti tokį žingsnį Rimantė vis nesiryžta. Bijo vyro reakcijos.

Kaip padėti šiai moteriai?

Vilniaus A. Kalvaitienės psichologinės pagalbos kabineto psichologės Astos Kalvaitienės komentaras:

- Nors ir labai skaudu, visų pirma poniai Rimantei noriu priminti, jog ji - ne kas kitas - yra didžiausia susidariusios keblios situacijos kaltininkė.

Pirmasis mano patarimas Rimantei būtų toks: kuo greičiau meilužiu atsikratyti, nedelsiant susiieškoti darbą kitur (kirpėjos profesija, ypač jei Rimantė - aukštos kvalifikacijos kirpėja, tikrai paklausi!) ir iš atminties ištrinti viską, kas susiję su buvusiu darbdaviu. Kad būtų lengviau atsikratyti praeities juoduliais, patarčiau daugiau laiko praleisti su dukrytėmis, aplankyti drauges, rasti mielą užsiėmimą (aerobiką, plaukymą), pradėti ką nors mokytis ir pan.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nereikėtų baimintis, jog, kaip grasina, Raimondas po išsiskyrimo viską išpliurps Rimantės vyrui. Mano įsitikinimu, bent kiek proto ir savigarbos turintis meilužis to tikrai nepadarys. Kita vertus, tokios informacijos paviešinimas nebūtų naudingas ir jam pačiam - juk Raimondas turi ligotą žmoną, suaugusią dukrą, kuriai tėvo "romanai" tikrai nėra malonūs.

Rimantė padarytų didžiausią klaidą, jei vyrui išsipasakotų, kad buvo jam neištikima. Mat labiausiai tikėtina, jog visus tuos metus žmona šventai tikėjęs vyras tokią naujieną sutiktų dramatiškai, jam gal net prireiktų psichologo ar psichiatro pagalbos... O tai, be kitų neigiamų pasekmių, neabejotinai užgriūtų ir Rimantės pečius.

Jei Rimantė laiku padarys reikiamas išvadas, viskas bus gerai. Tačiau jei ji dels, ilgai neapsispręs, vengs atvirų pokalbių su vyru, kad išsiaiškintų, ko trūksta jų bendrame gyvenime, žiūrėk, atsiradusią tuštumą netruks užpildyti kitas "darbdavys".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų