REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių regiono gyventojų mirtingumas nuo kraujotakos ligų pralenkia Lietuvos vidurkį. Šiaulių apskrities ligoninės Kardiologijos skyriuje per metus gydoma apie 1500 pacientų. Pusė jų atvyksta iš Šiaulių regiono. Medikai sako laukiantys didesnio pacientų antplūdžio, kai bus uždaryti rajoninių ligoninių skyriai.

REKLAMA
REKLAMA

Jau dabar daug pacientų tyrimams atsiunčiama iš Pakruojo, Kelmės, Radviliškio. Kardiologų teigimu, būtina perskirstyti ligonių srautus. Į kardiologijos skyrius turėtų pakliūti tik susirgę ūmiai ar pirmą kartą, kuriems reikalingas intervencinis kraujagyslių tyrimas ir gydymas. Viename kardiologijos skyriuje – tik 30 lovų, pacientų kasmet daugėja. Skyriuje dirbantiems penkiems medikams krūvis jau dabar didelis.

Kraujotakos ligos – pagrindinė mirtingumo priežastis Europoje. Tarp Europos Sąjungos šalių Lietuva pirmauja pagal mirtingumą skaičių nuo išeminės širdies ligos - per metus miršta apie 15 tūkstančių žmonių. Kadangi Lietuvoje siekiama mažinti mirtingumą nuo kraujotakos sistemos ligų, kardiologinei pagalbai plėsti numatoma skirti lėšų. Šiaulių kardiologinės reanimacijos skyriuje reikėtų padvigubinti lovų skaičių, viename aukšte sutelkti diagnostinę ir gydymo įrangą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų