REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Registrų centras atnaujino žemės verčių žemėlapius, pagal kuriuos tiek valstybinės institucijos, tiek privatūs asmenys gali pasitikrinti žemės sklypų vidutinę rinkos kainą. Registrų centras ragina gyventojus teikti pasiūlymus, kadangi žemės verčių žemėlapius ketinama dar kartą pakoreguoti jau šiais metais.

REKLAMA
REKLAMA

Su atnaujintais verčių žemėlapiais galima susipažinti, pareikšti savo nuomonę ir valstybės įmonės Registrų centro interneto svetainėje adresu www.kada.lt. Masinį žemės vertinimą Registrų centras turės atlikti kasmet. Nustatant žemės sklypų rinkos kainą, atsižvelgiama į tai, už kiek buvo pirkti ar parduoti gretimi žemės sklypai ir pan. Pasak Registrų centro atstovo spaudai Aido Petrošiaus, masinio žemės vertinimo duomenys naudojami įstatymų nustatyta tvarka.

REKLAMA

Registrų centro darbuotojų teigimu, atnaujintais žemės verčių žemėlapiais itin domisi savivaldybės ir gyventojai.

Savivaldybių iniciatyva jau rengiami papildomi susitikimai su gyventojais, kuriuose Registrų centro bei Nacionalinės žemės tarnybos specialistai detaliai pristato atnaujintus masinio žemės vertinimo rezultatus.

Pirmąjį masinį žemės vertinimą VĮ Registrų centras atliko 2002-2003 m. pradžioje. Šie rezultatai buvo plačiai aptarimai visuomenėje, kadangi pagal juos turėjo būti skaičiuojamas žemės mokestis, tačiau vėliau šis sprendimas buvo atšauktas.

REKLAMA
REKLAMA

Pernai Registrų centro interneto svetainėje www.kada.lt verčių žemėlapiais domėjosi per 18 tūkst. žmonių, pateikusių savo pastabas ir pasiūlymus.

Šiemet atlikdami žemės pervertinimą įmonės specialistai kruopščiai išanalizavo visas pastabas ir pasiūlymus, iš dalies buvo papildyta ir patobulinta metodika.

"Viešai prieinama informacija apie vertinimo rezultatus taip pat padeda ugdyti visuomenės supratimą apie žemės vertę, skatina domėtis efektyviu jos panaudojimu, o sudarant sandorius - orientuotis rinkoje", - pabrėžiama Registrų centro pranešime.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų