REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus senamiestyje šurmuliavo skautai

Šį šeštadienį Vilniuje susirinko beveik 800 skautų iš visos Lietuvos.

Jie dalyvavo Lietuvos skautijos tradicinėje Pavasario šventėje. Šventė skirta Švento Jurgio, skautų globėjo, dienai paminėti.

REKLAMA
REKLAMA

Rasa Dumčiūtė, Lietuvos skautijos Vyr. Skautininkė džiaugėsi, kad gausiai susirinkę šventės dalyviai pademonstravo gyvą ir stiprų vienybės jausmą, norą pažinti nauja – neatrastus sostinės kampelius, bendraamžius iš visos šalies bei kiekvienas save – bendraujantį, dalyvaujantį, kuriantį, atsiliepiantį į iššūkius.

REKLAMA

„Skautiškos Jurginės – ne šiaip beveik tūkstančio vaikų ir jaunimo šurmulys. Visų pirma, tai programa, nukreipta į kiekvieną amžiaus grupę ir turinti ugdomojo poveikio. Vadovams tai puiki proga aptarti skautiškos vasaros planus, pasidalyti bendradarbiavimo idėjomis. Mano nuomone, ypatingai daug laimi tokių švenčių organizatoriai - skautų vadovai savanoriai: įgyta patirtis išauga į didesnį pasitikėjimą savo jėgomis, skatina kūrybiškai mąstyti." pasakojo Rasa Dumčiūtė.

REKLAMA
REKLAMA



Pavasario šventės vėliavos

Šventėje nuobodžiauti nebuvo laiko - jauniausi skautai (6 - 10 m) Sereikiškių parke mokėsi sėlinimo, lėktuvėlių lankstymo, žaidė stalo, atminties lavinimo ir kitus žaidimus. Parke popietę leidę mažieji vilniečiai netruko įsilieti į šventės šurmulį ir stengėsi neatsilikti įvairiose rungtyse.

11 - 14 metų skautai dalyvavo žaidime "Iššūkis 1000". Pasklidę po senamiestį jie rinko iš žmonių linkėjimus skautams, prisiminė Lietuvos istoriją bandydami atpažinti kunigaikščių vardus, skaičiavo laiptelius vedančius į Trijų kryžių kalną ir nuo jo matomus bažnyčių bokštus.

Vyresni, 14 - 18 metų skautai orientacinio žaidimo metu bandė rasti senamiesčio vietas, kurias net miestiečiai ne visada pastebi. Atlikdami užduotis jie turėjo ne tik gerai pasukti galvas, bet ir  prisiminti Morzės abecėlę bei kitus skautaujant išmoktus dalykus.

Vakare susirinkusių į koncertą Technikos bibliotekos kiemelyje skautų veiduose nuovargio žymių nesimatė - jie energningai dalinosi dienos įspūdžiais, stengėsi išnaudoti progą ir pabendrauti su po visą Lietuvą išsibarsčiusiais ir dėl to retai matomais draugais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų