REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užupio respublikos prezidentu tituluojamas kino režisierius Romas Lileikis naujausiame savo dokumentiniame filme „Dangaus šešėlis“ žvelgia į Mikalojaus Konstantino Čiurlionio palikimą ir palikuonis.

REKLAMA
REKLAMA

Prie Čiurlionio temos filmo režisierius priartėja per žmones, kurie yra plačios Čiurlionių giminės palikuonys. Poetas, režisierius, dainuojamosios poezijos atlikėjas R.Lileikis ir pats yra šios šeimos dalis. Jis – M. K. Čiurlionio sesers etnomuzikologijos profesorės Jadvygos Čiurlionytės vaikaitis, rašo „Respublika“.

REKLAMA

Filmo „Dangaus šešėlis“ herojus – pianistas Rokas Zubovas, kompozitoriaus ir dailininko M. K. Čiurlionio vaikaitis, mėgina surasti kitus Čiurlionio palikuonis, išblaškytus po visą pasaulį: Daną Zakienę, Vytenį Čiurlionį, Jurį Čiurlionį, Gediminą Žukauską, Gintarą Žukauską, Dalią Palukaitienę, Arianą Čiurlionytę, Joną Čiurlionį, Oną Servaitę, Kastį Zakį. Vieni gyvena Plungėje, Kaune, Pavilnyje, Vilniuje, kiti – Klivlende, Čikagoje (JAV).

REKLAMA
REKLAMA

„Dangaus šešėlis“ – tai nespalvotas filmas su spalvotais dailininko paveikslų intarpais. Filme bus galima pamatyti M. K. Čiurlionio fotografuotų nuotraukų, juostoje užfiksuotos jo vaikystės vietos, skaitomos ištraukos iš kompozitoriaus laiškų, skamba jo sukurtos muzikos fragmentai.

Filmo kūrybinėje grupėje – žinomi kino kūrėjai: operatorius Viktoras Radzevičius, dailininkas Vytenis Lingys, kompozitorius Kipras Mašanauskas, montažo režisierius Dominykas Kilčiauskas.

Filmo premjera dalyvaujant kūrybinei grupei ir filmo personažams numatoma šiandien „Skalvijos“ kino centre.

Nedažnai savo kūryba kino žiūrovus nudžiuginantis R.Lileikis iki šiol yra sukūręs penkis filmus: vaidybinį poetinį filmą „Aš esu“ (1990), kūrybinės dokumentikos juostas „Olandų gatvė“, „Anapus“ (1995), „K+M+B“ (2001), „Saša“ (2006). R. Lileikis yra išleidęs ir tris kompaktines plokšteles („Kiaulės sakmė“, „Evangelija nuo Romo“, „Requiem“), yra ne vieno reprezentacinio sostinės kultūros renginio idėjos ir koncepcijos autorius, reklamos klipų režisierius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų