REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Drastiškai kylant naftos kainoms, suaktyvėjo dujų vartojimas, tačiau jų kainos Lietuvos degalinėse skiriasi net 10 ct. Jau netrukus automobilinių dujų mažmeninė kaina turėtų persiristi per simbolinę dviejų litų už litrą ribą, rašo „Respublika“.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuva Statoil“ degalinėse litras dujų kainuoja 1,99 Lt, o „Lukoil“ degalinėse litrą dujų galima įsipilti už 1,89 Lt. Kaina didmeninėje prekyboje - 3061,36 Lt už toną. Prognozuojama, kad „Lietuva Statoil“ degalinėse dujų kaina greitai gali viršyti 2 Lt ribą, o brangimo ribos kol kas neaiškios.

REKLAMA

„Dujos per paskutines dvi savaites didmeninėje prekyboje pabrango 15 ct.  Logiškai žvelgiant, (dujų kainą - aut. past.) mes turėtume pakelti iki 2 Lt ar daugiau. Manau, kad 1,99 Lt yra dar nedidelė kaina ir visai tikėtina, kad gali būti didesnė“, - „Respublikai“ sakė „Lietuva Statoil“ Pardavimų ir tiekimo departamento direktorius Skirmantas Mačiukas.

Apie tris mėnesius dujų kaina buvo stabili ir vyravo 1,85 Lt/l. Tačiau kainos kėlimas esą tapo neišvengiamas. S.Mačiuko teigimu, artimiausiu metu kainas žadama dar didinti, atsižvelgiant į svyravimus didmeninėje rinkoje.

Nors lig šiol dujų kaina šalies degalinių tinkluose buvo daugmaž vienoda, dabar „Lukoil“ degalinių tinklas dujas ėmė pardavinėti pastebimai pigiau. Todėl S.Mačiukas baiminasi, kad mažesne dujų kaina gali būti nuvilioti „Statoil“ klientai.

Indrė Lauciūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų