REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Degalų mažmenininkai, vežėjai rudenį patirtus nuostolius dėl dyzelino kokybės ryja kaip karčią piliulę, „Mažeikių nafta“ jų kompensuoti neketina.

REKLAMA
REKLAMA

Teigiama, kad trūksta įrodymų, jog kai kuriems vilkikams problemų su degalų filtrais kilo dėl degalų, rašo dienraštis „Verslo žinios“.

REKLAMA

„Lietuva Statoil“ Pardavimų ir tiekimo departamento direktorius Skirmantas Mačiukas sakė, kad bendrovė gavo atsakymą iš „Mažeikių naftos“, jog nuostoliai dėl degalų kokybės nebus kompensuojami.

Tai patvirtina ir Jacekas Janas Komaras (Jacek Jan Komar), „Mažeikių naftos“ atstovas spaudai. Anot jo, nustatyta, jog degalai buvo kokybiški, tad trūksta įrodymų, jog iš dyzelino galėjo atsiskirti parafinas ir užkimšti kuro filtrus.

REKLAMA
REKLAMA

22 „Uno-X“ degalinių tinklą Lietuvoje valdančios „Alexela Oil“ vykdomasis direktorius Sigitas Sauliūnas pripažįsta, kad įrodyti nuosėdų iškritimą, sluoksniavimąsi sudėtinga, tad, anot jo, nieko nuostabaus, kad kompensuojama nebus, nes tam nėra juridinio pagrindo.

Degalinių operatoriams klausimų dėl dyzelino kokybės kilo dar praėjusių metų rudenį, kai „Mažeikių nafta“ sulaukė pretenzijų dėl degalų kokybės. Kapitalinio remonto metu neveikusi „Mažeikių nafta“ rinkai tiekė sukauptas degalų atsargas, bet greičiau nei turėtų pradėjo kimštis kai kurių vilkikų degalų filtrai. Tuomet svarstyta, kad koją galėjo pakišti iš palmių aliejaus pagamintas biopriedas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų