REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialdemokratų partijos (LSDP) Etikos ir procedūrų komisija išaiškino, kad frakcijų kūrimasis partijoje prieštarauja statutui.

REKLAMA
REKLAMA

"Socialinio teisingumo frakcijos įkūrimą nagrinėjome statutiniu aspektu ir priėmėme nutarimą, kad organizacinėje partijos struktūroje nėra numatyta frakcijų. Todėl nusprendėme, kad jos įsteigimas prieštarauja statutui", - BNS sakė LSDP Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Kęstutis Virbickas.

REKLAMA

Ištirti naujos frakcijos įkūrimo atitikimą statutui paprašė LSDP prezidiumas. Pasak K.Virbicko, tolesnis frakcijos likimas priklausys nuo frakcijos įkūrimo iniciatyvos autorių.

"Jeigu jie pripažins mūsų sprendimą, tai ta frakcija turėtų veikti arba kaip komisija, arba kaip komitetas. Tada jie galėtų savo veiklą vykdyti", - sakė K.Virbickas, pažymėjęs, kad komisija netyrė kritiškų frakcijos iniciatorių pasisakymų apie LSDP politiką.

REKLAMA
REKLAMA

Grupė socialdemokratų prieš kelias dienas paskelbė apie Socialinio teisingumo frakcijos įkūrimą partijos viduje. Frakcija užsimojo "negaištant grąžinti Lietuvos socialdemokratų partiją į idėjines veiklos pozicijas". Vienas iš frakcijos iniciatorių Bronislovas Genzelis su minėtu Etikos ir procedūrų komisijos sprendimu nelinkęs sutikti.

"Frakcija negali būti neteisėta, juk yra įstatymas - kas neuždrausta, tas leistina, kas čia per "štukos" yra. Komunistinėse šalyse buvo pasakyta: frakcijų veikla yra draudžiama, demokratinėse šalyse tai nėra draudžiama. Jeigu kas nors prisapnuoja, tai jau sapno reikalas", - žurnalistams antradienį sakė B.Genzelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, frakcija kuriama tam, kad atstovautų "tikriesiems" socdemų rinkėjams.

"Socialdemokratai turi užsiimti socialinio teisingumo kūrimu, o tai nėra daroma", - aiškino B.Genzelis.

LSDP pirmininkas Gediminas Kirkilas pažymi, kad partijos prezidiumas pritarė Etikos ir procedūrų komisijos išvadoms ir siūlo kitaip manantiems inicijuoti statuto pataisas.

"Mes pritarėme etikos ir procedūrų komisijos išvadoms, pas mus statute nėra frakcijų, bet jie turi teisę inicijuoti statuto pakeitimus suvažiavime", - žurnalistams antradienį sakė G.Kirkilas.

REKLAMA

Viešai išplatintame pareiškime naujoji frakcija tikslu kelia paskubinti visuotinio turto ir pajamų deklaravimo įvedimą, mažinti mokesčius mažiau uždirbantiems ir didinti turtingiesiems, reguliuoti monopolijų teikiamų prekių ir paslaugų kainas, užtikrinti valstybės kontrolę strateginiuose ekonominiuose sektoriuose, priimti neteisėtai privatizuoto ir įgyto turto gražinimo valstybei įstatymą.

Skelbiama, kad naujos frakcijos iniciatyvą palaiko partijos tarybos narys Bronislovas Genzelis, LSDP prezidiumo narys Dobilas Kirvelis, LSD Jaunimo sąjungos Vilniaus skyriaus pirmininkas Povilas Žarnauskas, LSDP Kauno rajono skyriaus Lapių grupės pirmininkas Antanas Zalieckas, LSDP Vilniaus skyriaus nariai Albertas Žilinskas ir Algimantas Jonaitis. Apie prisijungimą prie frakcijos, žiniasklaidos teigimu, paskelbė ir Vytenis Andriukaitis, kuris pernai gruodį pasitraukė iš LSDP vicepirmininko pareigų, nes nepritarė partijos vadovybės politikai dėl nacionalinio investuotojo kūrimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų