REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skaičiuodami dėl nuolat brangstančių degalų augančias sąnaudas, tarpmiestiniai keleivių vežėjai prakalbo apie būsimą bilietų brangimą. Kai kurios transporto įmonės dėl kainų didėjimo procento apsispręs, kai paaiškės, kiek darbuotojams kels atlyginimus, praneša lrt.lt.

REKLAMA
REKLAMA

„Toks“ generalinis direktorius Arūnas Indrašius sako, kad nuo ateinančių metų pradžios jo vadovaujama įmonė priversta didinti autobusų bilietų kainas dėl dviejų priežasčių.

REKLAMA

„Per paskutinį mėnesį degalai pabrango kone 40 centų, nuo sausio mėnesio degalams bus įvestas akcizas. Kuras sudaro didžiąją dalį sąnaudų. Norint nuvažiuoti 100 km autobusu, reikia 30 litrų benzino. Todėl juntame bet kokį degalų kainų kilimą“, – kalbėjo A. Indrašius.

Kita priežastis, dėl kurios rengiamasi nuo sausio pirmosios didinti bilietų kainas – atlyginimų darbuotojams didėjimas.

„Dėl menkų darbo užmokesčių nuolat trūksta 20 vairuotojų. Paskutinį kartą jiems atlyginimus kėlėme šių metų sausį. Dabar jie uždirba 2000–2500 Litų“, – teigė A. Indrašius.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau paklaustas, ar gali patikinti, kad dėl didesnių bilietų kainos tikrai pakils atlyginimai darbuotojams, „Toks“ generalinis direktorius to padaryti negalėjo.

Tuo tarpu turizmo bendrovės iš Šiaulių „Busturas“ generalinis direktorius Vilius Laužikas sakė dar negalįs patvirtinti, kad ir „Busturas“ kels bilietų kainas.   

„Kitą savaitę su darbuotojais kalbėsime apie tai, kokių atlyginimų jie pageidauja. Tada ir bus matyti, ar didės ir kiek didės bilietų kainos“, – teigė V. Laužikas.

„Busturo“ bilietų kainos paskutinį kartą buvo didintos rugpjūtį. Tuomet kainos kilo 3 proc, rašo lrt.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kautros“, keleivinio transporto įmonės iš Kauno, generalinis direktorius Linas Skardžiukas sakė, kad jo vadovaujamos įmonės bilietų kainos gali didėti ir gruodžio 1-ąją.

„Kol kas galvojame, ką daryti. Tačiau pastarąjį mėnesį degalų kainų šuoliai buvo didesni nei numatomas nuo sausio įvesti akcizas degalams. Įvertindami šiuos aspektus bilietų kainas galime didinti ir nuo gruodžio pirmosios“, – sakė L. Skardžiukas.

Anot jo, bilietai „Kautros“ keleiviams didės ne daugiau nei 2 proc. Dėl to, kaip skaičiavo L. Skardžiukas, bilietas iš Kauno į Vilnių pabrangs 50 centų.

REKLAMA

Kaip lrt.lt sakė L. Skardžiukas, paskutinį kartą dėl visuotinio kainų didėjimo ir darbo jėgos brangimo „Kautra“ bilietų kainas didino prieš tris mėnesius. Dabar jas didins vėl, tačiau kilimas nebus toks, kokio iš tiesų reiktų. Priešingu atveju kompanija rizikuotų prarasti dalį keleivių.

Simona Viltrakytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų